Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Ιλαρά: 35 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:31:00 μ.μ. | |
Ιλαρά: 35 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα
 Σταθερή αύξηση καταγράφουν τα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΛΠΝΟ), άλλα 35 κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν κατά το διάστημα από 6 έως 12 Οκτωβρίου, με τον συνολικό αριθμό – από τον περασμένο Μάιο – να ανέρχεται πλέον στα 250 κρούσματα ιλαράς.


Η πλειονότητα των περιστατικών έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο δίμηνο και σύμφωνα με τους ειδικούς ο αριθμός των κρουσμάτων γενικά ενδέχεται να είναι υπερδιπλάσιος, καθώς δηλώνονται μόνο όσα διαγιγνώσκονται σε νοσοκομεία ή εμφανίζουν επιπλοκές.

Από τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι η ιλαρά δείχνει ….προτίμηση στη Νότιο Ελλάδα, ιδίως Αττική και Πελοπόννησο, περιοχές όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας, κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Επίσης ανάμεσα στα άτομα που νόσησαν με ιλαρά στην ηλικιακή ομάδα 25-44 χρόνων βρίσκονται και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ότι «αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».

Πηγή: healthview.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ