Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Αργολίδα: Ο Δαίδαλος "έφερε" διπλό ουράνιο τόξο στο Τολό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. | |
Αργολίδα: Ο Δαίδαλος "έφερε" διπλό ουράνιο τόξο στο Τολό
 Ξεκίνησε η κακοκαιρία στην Ελλάδα, καθώς έφτασε το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό για φέτος, με την ονομασία «Δαίδαλος».


Ηδη η κακοκαιρία χτύπησε σε Κεφαλονιά, Πρέβεζα και Πάτρα. Η ραγδαία αλλαγή του καιρού με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους ξεκίνησε από τα δυτικά και αργότερα θα πλήξει τα βόρεια, ενώ αργά το βράδυ ισχυρά φαινόμενα περιμένουμε στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Στην Αργολίδα τις μεσημεριανές ώρες ξεσπασε μπουρίνι με έντονη βροχόπτωση και αέρα αλλά σύντομα κόπασε χωρίς να δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα.

Αμέσως μετά την βροχή στο Τολό Αργολίδας εμφανίστηκε το σπάνιο φαινόμενο του διπλού ουράνιου τόξου που θεωρείται ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Το εσωτερικό τόξο είναι πολύ φωτεινότερο και καθαρότερο, και γι’ αυτό ονομάζεται «πρωτεύον ουράνιο τόξο».

Το εξωτερικό ή «δευτερεύον» είναι πιο αχνό και έχει τα χρώματα αντίθετα, δηλαδή το βιολετί και ερυθρό είναι προς την εσωτερική πλευρά ακριβώς επειδή στην ουσία το δευτερεύον αποτελεί αντανάκλαση του πρωτεύοντος μέσα από τις σταγόνες της βροχής.


Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ