ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

"Πνοές Ανέμων" - Σημαντικά τα στοιχεία για την «Συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:38:00 μ.μ. |
"Πνοές Ανέμων" - Σημαντικά τα στοιχεία για την «Συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου»
 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο Ναύπλιο σήμερα Κυριακή 22 Οκτωβρίου με πορεία περιήγησης για τους πολίτες, το πρόγραμμα «Η συμβολή του αέρα στην εξέλιξη του Ναυπλίου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πνοές Ανέμων» που διοργάνωσαν η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου και την Εθνική Πινακοθήκη - παράρτημα Ναυπλίου, στο Ιστορικό κέντρο της πόλης του Ναυπλίου και στην Ακροναυπλία.
Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν από την Πέμπτη 19 έως και την Παρασκευή 20/10/2017, για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ολοκληρώθηκαν το Σάββατοκυριακο 21-22/10/2017 για τους πολίτες.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε την εξής πορεία περιήγησης:

1 Πύλη της Ξηράς. Ιστορική ξενάγηση για τα τείχη της πόλης και τη διαδικασία της κατεδάφισις τους. Ο ρόλος του αέρα στη δημόσια υγεία της πόλης και τα αίτια της κατεδάφισης των τειχών της πόλης.
2 Προμαχώνας των Τόρων. Η περιγραφή του λιμανιού και ο ρόλος του αέρα στην επιλογή της θέσης του.
3. Κτήριο του στρατιωτικού νοσοκομείου: Φωτογραφική έκθεση με θέμα οι μύλοι της Αργολίδας από ο βιβλίο του Γιώργου Αντωνίου «Οι μύλοι της Αργολίδας» .
4 Ρολόι της πόλης Ξενάγηση στα θέματα της ιστορικής εξέλιξης της πόλης. Η παρουσίαση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας με την χρήση των ανεμογεννητριών όπως αυτές φαίνονται στις απέναντι βουνοκορφές.
5. Κορυφή λόφου Ακροναυπλίας. Γιατί έγινε επιλογή του χώρου για την τοποθέτηση των ανεμόμυλων.
6. Εθνική Πινακοθήκη - Παράρτημα Ναυπλίου «Τα πλοία μιας άλλης εποχής και ο ρόλος του ανέμου». Το πρόγραμμα αναφέρεται στη σημασία του ανέμου για τη ναυσιπλοΐα, εστιάζοντας στα Καράβια του Αγώνα. Παρουσιάζονται οι βασικοί τύποι των πλοίων και γίνεται αναφορά στους ιστορικούς λόγους που βοήθησαν ώστε τα ελληνικά εμπορικά καράβια από τις αρχές κυρίως του 18ου αιώνα να έχουν μεγάλη ικανότητα ναυσιπλοΐας και τα ναυτικά πληρώματα να έχουν πολεμική αξιοσύνη και ικανότητα. Ακολουθεί παρουσίαση των σημαντικότερων ιστορικών καραβιών-ιστιοφόρων του Αγώνα και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται παρατηρώντας το έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη, με θέμα «Η Έξοδος του Άρεως» (1894) και αναγνωρίζοντας τον τύπο του ιστορικού πλοίου Άρη.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δράσεις που εστιάζαν στη σημασία των ανέμων από την αρχαιότητα έως σήμερα, στις κατευθύνσεις και ονομασίες τους καθώς και στη σημασία των ανεμόμυλων και των πηγών αιολικής ενέργειας.
Με ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, βιωματικά παιχνίδια, κατασκευές και παιχνίδια γνώσεων προσεγγίσθηκε με διαθεματικό και ευχάριστο τρόπο το στοιχείο του ανέμου, προσφέροντας μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στους συμμετέχοντες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ