ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. |
Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Κακοκαιρία και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο
 Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

– Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα. Επίσης πρόσκαιρα θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δ. Μακεδονία, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η ΒΔ Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Βόρεια Εύβοια.

– Δεύτερο χαρακτηριστικό της επιδείνωσης του καιρού θα είναι η ενίσχυση των ανέμων που η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 7 και πιθανώς τα 8 Μποφόρ.

– Επίσης η κακοκαιρία θα συνοδευτεί από σημαντική πτώση της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς.
Πιο αναλυτικά, το Σάββατο:

Στη Θράκη και στη Μακεδονία, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς.

Παρόμοιος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, βαθμιαία πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι και το θερμόμετρο από 13 έως 19 βαθμούς.

Στην Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ, βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Στην Πελοπόννησο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες και ο υδράργυρος από 10 έως 26 βαθμούς.

Στα Κύθηρα, σταδιακή ενίσχυση των βορειοδυτικών ανέμων και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, νεφώσεις με τοπικές βροχές, άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και το θερμόμετρο από 18 έως 26 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια, νοτιάδες και σταδιακά από τα βόρεια βορειοδυτικοί άνεμοι 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Ο υδράργυρος από 12 έως 26 βαθμούς.

Στην Αττική, ήλιος, βαθμιαία νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες, νότιοι και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: tribune.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ