ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Διπλή παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη για Πανεπιστημιακά Συγγράμματα και καταγγελία κυβερνητικής ανικανότητας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:30:00 μ.μ. | |
Διπλή παρέμβαση Γιάννη Μανιάτη για Πανεπιστημιακά Συγγράμματα και καταγγελία κυβερνητικής ανικανότητας
Σε πρωινή του δήλωση στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο Γ. Μανιάτης καταδίκασε την κυβερνητική ασυνέπεια λέγοντας ότι «…το σημερινό θύμα της κυβέρνησης είναι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. 

Η κυβέρνηση εννοεί δωρεάν Παιδεία το να μην πληρώνει τους εκδότες επιστημονικών βιβλίων, με αποτέλεσμα οι φοιτητές μας να κινδυνεύουν αυτό το ακαδημαϊκό έτος να μην έχουν συγγράμματα ... Βλέπω μια διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης και παρακμής αυτού που κατά τη γνώμη μου αποτελεί μια από τις πολύ μεγάλες πηγές πλούτου της πατρίδας μας που είναι τα ελληνικά Πανεπιστήμια».

Αμέσως μετά κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κ. Γαβρόγλου, μέσω της οποίας ζητά ενημέρωση για το «Ποια άμεσα μέτρα» θα λάβει, «ώστε να διανεμηθούν εγκαίρως τα πανεπιστημιακά συγγράμματα και να μη χαθεί το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2017- 2018».
Επίσκεψη στη Ραφήνα, στο πλαίσιο περιοδειών στους δήμους Αττικής

Συνάντηση με το Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου Βαγγέλη Μπουρνούς και τον τ. Δήμαρχο Βασίλη Πιστικίδη, τους υπαλλήλους του Δήμου και πολίτες της περιοχής είχε σήμερα ο Γ. Μανιάτης και συζήτησε τα θέματα του Δήμου. Έγινε αναφορά στα έργα υποδομής που θα αναβαθμίσουν το Λιμάνι της Ραφήνας και θα διευκολύνει τις μετακινήσεις των πολιτών και των κατοίκων των νησιών του Αιγαίου πελάγους που εξυπηρετούνται από αυτό. Τα έργα της επέκτασης και σύνδεσης της Αττικής οδού, αλλά και του προαστιακού σιδηροδρόμου που με τη βελτίωση των υποδομών του λιμανιού θα δημιουργήσουν μια πλήρη λειτουργική υποδομή μεταφορών στην Ανατολική Αττική. Οι πόροι μπορούν να βρεθούν από τα έσοδα της Αττικής Οδού όταν θα επιστρέψει στο Δημόσιο σύμφωνα με σχετική πρόταση που έχει καταθέσει ως αρμόδιος για θέματα υποδομών. Εκτιμάται ότι κονδύλια ύψους άνω του 1 δις € σε βάθος δεκαετίας, από έσοδα της Αττικής Οδού, μπορούν να στηρίξουν τη συνέχιση και ολοκλήρωση των έργων υποδομής της Αττικής. Ανάλογη πρόταση υπάρχει για την Εγνατία Οδό, ως νέας πηγής χρηματοδότησης έργων υποδομής για τη Βόρεια Ελλάδα.

Συνέχεια περιοδειών Μανιάτη, στην Ήπειρο αυτή την εβδομάδα


Την Ήπειρο, την «Άπειρο Χώρα» θα επισκεφθεί, μετά τις Θράκη, Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, αύριο Παρασκευή και μεθαύριο Σάββατο ο Γιάννης Μανιάτης, για να συνεχίσει το διάλογο με τους πολίτες αναφορικά με το νέο προοδευτικό Κίνημα, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Το πρωί της Παρασκευής (6/10) επισκέπτεται την Ηγουμενίτσα και το απόγευμα τα Ιωάννινα. Το πρωί του Σαββάτου (7/10) θα βρίσκεται στην Πρέβεζα και το απόγευμα στην Άρτα. Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με παραγωγικούς, κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς των περιοχών, με τους οποίους θα συζητήσει το νέο ρόλο του Κινήματος στην κοινωνία και τις προτάσεις του για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Γ. Μανιάτης στον ΣΚΑΙ:


«Ο ΣΥΡΙΖΑ διέσυρε τις αριστερές ιδέες ,εξαπάτησε τους προοδευτικούς πολίτες»

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια με την άρνηση της κυβέρνησης να πληρώσει τους εκδότες συγγραμμάτων, τις φασιστοειδείς συμπεριφορές με επιθέσεις κατά καθηγητών, κατήγγειλε ο Γ. Μανιάτης, μιλώντας στο ρ/φ του ΣΚΑΙ και τον Α. Πορτοσάλτε.

Εγκάλεσε δε την κυβέρνηση για την εκκωφαντική σιωπή της απέναντι σ΄αυτά τα φαινόμενα.

«Βλέπω το σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής. Το σημερινό θύμα της κυβέρνησης είναι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Η κυβέρνηση ως δωρεάν Παιδεία εννοεί το να μην πληρώνει τους εκδότες επιστημονικών βιβλίων, με αποτέλεσμα οι φοιτητές μας να κινδυνεύουν αυτό το ακαδημαικό έτος να μην έχουν συγγράμματα.

Πρόκειται για την ίδια λογική που οδηγεί στη φασιστική συμπεριφορά απέναντι στον Άγγελο Συρίγο. Τον γνωρίζω προσωπικά είμαστε συνάδελφοι, βλέπω εκκωφαντική σιωπή εκ μέρους της κυβέρνησης δε βλέπω καμια καταδίκη για φασιστοειδείς συμπεριφορές μέσα στα Πανεπιστήμια. Αντίθετα, βλέπω μια διαρκή προσπάθεια υποβάθμισης και παρακμής αυτού που κατά τη γνώμη μου αποτελεί μια από τις πολύ μεγάλες πηγές πλούτου της πατρίδας μας που είναι τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Θεωρώ ότι αυτή η κατάσταση, οι φασιστικές συμπεριφορές, οι συμπεριφορές που οδηγούν στην καταπάτηση στοιχειωδών ακαδημαϊκών ελευθεριών, αλλά και η οικονομική αφαίμαξη των δραστηριοτήτων των πανεπιστημίων, δε μπορεί να συνεχιστεί, πρέπει να αντιστραφεί αμέσως. Αλλά φαίνεται ότι μόνο έτσι μπορεί αυτή η κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμά της».

Ο Γ. Μανιάτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί της ουσίας έχει κηρύξει στάση πληρωμών έναντι του ιδιωτικού τομέα, αφού δεν καταβάλλει συντάξεις, ούτε τα οφειλόμενα στους προμηθευτές για να εμφανίσει ψευδώς θετική εικόνα στην οικονομία.

«Έχουμε 300.000 συντάξεις που καθυστερούν, γιατί η κυβέρνηση δε θέλει να τις προωθήσει, έχουμε μέσα σε 2 μήνες αύξηση κατά 500 εκατ. € των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους που απο 5,5 δις έφτασαν τα 6 δις €. Έχουμε δηλαδή στην πραγματικότητα μια στάση πληρωμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέναντι σ αυτούς που είναι προμηθευτές υπηρεσιών, όπως τα επιστημονικά συγγράμματα».

Χαρακτηρίζοντας «εθνολαϊκιστικό μόρφωμα» την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τόνισε πως ο στρατηγικός στόχος του νέου Προοδευτικού Κινήματος είναι «η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας προσπάθειες της Κουμουνδούρου να προσεταιριστεί τον προοδευτικό χώρο, καθώς προϊούσης της κατάρρευσής του, είναι σε κατάσταση πανικού».

Ο Γ. Μανιάτης επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός απο την καταστροφική πολιτική του το α΄εξάμηνο του 2015 διέσυρε τις προοδευτικές ιδέες κι εξαπάτησε τον προοδευτικό κόσμο. Τόνισε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία ούτε σε επίπεδο ηθικής, ούτε σε επίπεδο αισθητικής, ούτε πολύ περισσότερο σε επίπεδο πολιτικής, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά την κάλυψη Τσίπρα στον Υπ. Εθνικής Άμυνας».

«Θέλω να είμαι απολύτως καθαρός. Αρκετοί φίλοι με έχουν χαρακτηρίσει ως το βασικό πολέμιο της πιθανής σύγκλισης ΔΗΣΥ και ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ αποδέχομαι αυτόν τον χαρακτηρισμό, γιατί θεωρώ ότι αυτή η παράταξη κι αυτή η κυβέρνηση έχουν κάνει δύο τεράστιες ζημιές στην πατρίδα και στον προοδευτικό χώρο.

Η πρώτη τεράστια ζημιά είναι ότι με την τυχοδιωκτική πολιτική τους το α’εξάμηνο του 2015 –που συνεχίζεται και τώρα- μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής, μας κόστισαν 100 δις € και συνεχίζουν να μας κρατούν στη στασιμότητα, την ύφεση και την παρακμή, μη προωθώντας ούτε καν αυτά που βρήκαν έτοιμα.

Η δεύτερη πολύ μεγάλη ζημιά που έχουν κάνει είναι ότι έχουν καταστρέψει τις προοδευτικές ιδέες, αυτό που κάποτε συνιστούσε μια ελπίδα και προοπτική για τον τόπο.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν διασύρει ιδεολογικά κι έχουν εξαπατήσει πολιτικά τους προοδευτικούς πολίτες που τους πίστεψαν.

Πρόκειται για μια κυβέρνηση απίστευτης πολιτικής αναισθησίας, η οποία ανέχεται τη συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Αμυνας να παίζει τεράστια ποσά στο καζίνο, να έχει συμπεριφορές Πολλάκη και Καρανίκα κι όλα αυτά να θέλουν να μας τα παρουσιάσουν ως δήθεν αριστερά.

Μα δεν έχει καμία σχέση η ηθική και η αισθητική της αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας με τις συμπεριφορές αυτού του εθνολαϊκιστικού μορφώματος, που είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, το οποίο καθοδηγεί ο κ. Τσίπρας και υπηρετούν πολύ πιστά οι υπουργοί του. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αντί να φέρνει νέες επενδύσεις, να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, να δίνει ελπίδα και προοπτική σ’ αυτόν τον τόπο, μας οδηγεί όλο και πιο πίσω».

«Βλέπετε περιστατικά παραβατικότητας που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε όλους τους τομείς της δημόσιας διοίκησης να μένουν ατιμώρητα. Βλέπετε μια συμπεριφορά διαρκούς κοινωνικού μιθριδατισμού, όλα προς τα κάτω, όλα προς τον μηδενισμό, όλα όσο γίνεται πιο χαμηλά, γιατί μόνο έτσι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει πολιτική κι εκλογική πελατεία.

Εγώ έχω ως βασικό μου πολιτικό στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, τη λύτρωση της Προοδευτικής Παράταξης, των προοδευτικών πολιτών, που καλοπροαίρετα πίστεψαν στα μεγάλα ψέμματα του κ. Τσίπρα, τη λύτρωσή τους από αυτή την περιπέτεια στην οποία τους έχουν οδηγήσει και την επιστροφή τους στο χώρο της σύγχρονης ελληνικής κεντροαριστεράς, της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας που είναι και ο μοναδικός χώρος που μπορεί να δώσει προοπτική, εναλλακτική κυβέρνηση, στη χώρα.

Το λέω, γιατί ζούμε αυτόν τον μικρό κακέκτυπο δικομματισμό ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο καθένας για τους δικούς του λόγους θέλει να προσεταιριστεί το δικό μας χώρο.

Το νέο Προοδευτικό Κίνημα αποτελεί την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, επεσήμανε, εξηγώντας πως διαθέτει τις απαντήσεις για τη δημιουργία νέων πηγών πλούτου, που είναι το κλειδί για την έξοδο από την κρίση και κατέληξε σημειώντας πως το ανθρώπινο δυναμικο και το περιβάλλον είναι αυτά που δίνουν προοπτική στη χώρα».

Γ. Μανιάτης στην ΕΡΑ:

«Δεν έχουν θέση στην παράταξη οι ριψάσπιδες»

«Πρέπει πια να μιλήσουμε για πολιτική, να σταματήσουμε να μιλάμε με επικοινωνιακές ατάκες», τόνισε ο Γ. Μανιάτης για την προεκλογική διαδικασία και την εκλογή της ηγεσίας του νέου Προοδευτικού Κινήματος, ενώ σχετικά με πιθανή αναβολή και τεχνικές εμπλοκές, επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στο Ν. Αλιβιζάτο και την Επιτροπή. Μιλώντας στο ρ/φ της ΕΡΑ και την Ε. Μπαλντατζή επανέλαβε την πρότασή του για τα debates στις Περιφέρειες της χώρας και σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, θέτοντας τα ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσουν όλοι οι υποψήφιοι για να αξιολογηθούν.

-Ποιά είναι η προσωπική τους συμβολή, η επαγγελματική τους πορεία, η πολιτική τους συνεισφορά στη χώρα μέσα από το έργο τους

-Τι σκέφτονται για την παράταξη

-Ποιό είναι το πολιτικό πρόγραμμα τους για έξοδο της χώρας από την κρίση

Τόνισε μάλιστα πως όποιος «θέλει να ηγηθεί ενός πολιτικού χώρου πρέπει να έχει πετύχει επαγγελματικά, να έχει κολλήσει ένσημα» αναφέροντας ως αρνητικό παράδειγμα τον Α.Τσίπρα.

Οσο για τον ίδιο, υπενθύμισε πως είναι ένας αυτοδημιούργητος, που αφού διαμόρφωσε την επαγγελματική κι ακαδημαϊκή του πορεία, αποφάσισε στη συνέχεια να ασχοληθεί με την πολιτική. Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως στάθηκε όρθιος κι έζησε από μέσα τα «σκληρά πέτρινα χρόνια» καταγγέλλοντας «τους ριψάσπιδες που βρήκαν καταφύγιο στο ΣΥΡΙΖΑ» και που «σφετερίστηκαν την παράταξη και τους πολίτες» και τώρα, μπροστά στην κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να επιστρέψουν, στέλνοντας τους το μήνυμα πως θα βρουν την πόρτα της παράταξης κλειστή.

Αντίθετα, διεμήνυσε πως «διεκδικούμε, πρέπει και μπορούμε να πείσουμε τους προοδευτικούς πολίτες που εξαπατήθηκαν απο το ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο τώρα έχουν εγκαταλείψει, αλλά μετεωρίζονται». Αφού επανέλαβε πως το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε τις γραμμές του, τόνισε πως «σήμερα δεν υπάρχουν βαρίδια στο ΠΑΣΟΚ, είμαι περήφανος για όλα τα στελέχη μας» κι επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να κοιτάξει στον καθρέφτη, με τους Καμμένους, τους Πολλάκηδες και τους Καρανίκες.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες προσεταιρισμού του προοδευτικού χώρου τόσο από το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τη ΝΔ, διεμήνυσε πως «το νέο Προοδευτικό Κίνημα δεν είναι μπαλαντέρ, είμαστε αυτόνομοι και θα αναδειχθούμε σε πρωταγωνιστές στις επόμενες εκλογές».



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ