ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Μια απάντηση στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:26:00 μ.μ. |
Μια απάντηση στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Ναυπλίου
 Η τοποθέτηση του συλλόγου συμβολαιογράφων Εφετείου Ναυπλίου στερείται της ελάχιστης αντιστοίχισης με την κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα και ουδεμία ένδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης περιέχει . Διαβάζοντας τη νομίζεις πως ο μέσος πολίτης δεν έχει βιώσει την εφτάχρονη καταστροφική λιτότητα και απλά κάποιες "οργανωμένες ομάδες" εποφθαλμιούν την άριστη δουλειά των συμβολαιογράφων που βρίσκονται στο πλευρό των απλήρωτων εργαζομένων και εν γένει των αδικημένων. 

Η απάντηση του συμβολαιογραφικού συλλόγου έχει ταξικό χαρακτήρα και επιδιώκει να στείλει πολιτικά μηνύματα στην κυβέρνηση, στους λειτουργούς της δικαιοσύνης και στις αστυνομικές δυνάμεις. Η έκφραση "οργανωμένων ομάδων" για τις κινήσεις κατά των πλειστηριασμών θυμίζει φρασεολογία άλλων εποχών και σου αφήνει την αίσθηση πως στην επόμενη ανακοίνωση τους θα αντικατασταθεί με τη φράση "εγκληματικές συμμορίες που έχουν βαλθεί να καταπιέσουν το λαό". 

Επί της ουσίας, τα βάζουν με την ομοσπονδία και την τοπική ένωση της αστυνομίας που με τις ανακοινώσεις τους αντιδρούν στην διατεταγμένη παρουσία τους στα Ειρηνοδικεία. Κανονικά τα δύο αυτά συνδικαλιστικά όργανα της αστυνομίας πρέπει να "τραβήξουν τα αυτιά" στους συμβολαιογράφους επισημαίνοντας τους ξανά τους λόγους ηθικής τάξης που επικαλούνται για την αποχή τους από τα Ειρηνοδικεία. 

Άραγε με την πρόταση "Οι Αστυνομικές Αρχές ειδικότερα έχουν υποχρέωση να εξασφαλίσουν εκ των προτέρων τις αναγκαίες συνθήκες για τη διενέργεια κάθε πλειστηριασμού." ο Πελοποννήσιος συμβολαιογραφικός σύλλογος ζητά τις παράνομες προληπτικές μας συλλήψεις; Επιπλέον, οι αναληθείς αναφορές περί εκφοβισμού των συμβολαιογράφων πλειοδοτούν για επέκταση του κατηγορητηρίου των 19 συλληφθέντων από τις εισαγγελικές αρχές; 

Η πρόταση στη ανακοίνωση του συλλόγου των συμβολαιογράφων "Αναρωτιέται λοιπόν κανείς γιατί οι οργανωμένες ομάδες δεν στρέφουν τα πυρά τους κατά της κυβέρνησης," sic! αποκαλύπτει την πολιτική αντίληψη που έχουν οι υπεύθυνοι του συλλόγου για τη φύση αυτής της κυβέρνησης αλλά και για την αυτοτέλεια των αγώνων. Είναι σκεπτικό που ακροβατεί με την παραδοξότητα γιατί παρουσίαζει τη δράση των πρωτοβουλιών κατά των πλειστηριασμών ως υποκινούμενες από την ακροαριστερή κυβέρνηση...Μήπως τέτοιες εκτιμήσεις μπορείς κάποιος να συναντήσει σε έντυπα αμφίβολης εγκυρότητας που βρίθουν τερατολογιών; Αν και μετά από αυτό το "πόνημα" δεν αντιδράσουν τα κυβερνητικά στελέχη της Πελοποννήσου δεν θα αντιδράσουν ποτέ..
Ασχολίαστη αφήνω την παρατήρηση του κειμένου τους πως τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών λειτουργούν προς όφελος των τραπεζών και των ξένων funds.

Επιπρόσθετα, στην ανακοίνωση του σύλλογου των συμβολαιογράφων του Εφετείου Ναυπλίου, συναντάς τη διάχυτη κατηγορία πως οι "οργανωμένες ομάδες" εμπόδιζαν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών από τους οποίους Θα ωφελούνταν εργαζόμενοι ή γενικώς αδύναμοι συμπολίτες μας. Ως γνωστό, στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι πλειστηριασμοί για τους οποίους το κίνημα της Αργολίδας κατά των πλειστηριασμών διαμαρτύρεται είναι απαιτήσεις των τραπεζών κατά ελεύθερων επαγγελματιών που λόγω της κρίσης έπεσαν έξω ή μειώθηκαν κατακόρυφα οι εισπράξεις τους. Για παράδειγμα ο πλειστηριασμός στις 20/9 είχε επισπεύδοντα την ΆΛΦΑ τράπεζα κατά πρώην επαγγελματία της περιοχής του Άργους. 

Η Αργοναυπλία είναι μικρός τόπος και εύκολα γίνονται γνωστές οι περιπτώσεις των πλειστηριασμών, για αυτό η προσπάθεια μας είναι καταξιωμένη έχοντας την συμπαράσταση του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, εμπορικοί, επιστημονικοί και άλλοι φορείς της περιοχής είναι δίπλα μας, γιατί ΠΌΤΕ δεν ασχοληθήκαμε με πλειστηριασμούς ανάμεσα σε ιδιώτες, ούτε με εμπορικά χρέη προς τρίτους. Υπερασπιζόμαστε την ιδιοκτησία (κατοικία, επαγγελματική στέγη, αγροτική γη) των ανθρώπων που λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης κινδυνεύει να χαθεί, βασιζόμενοι στην Συντάγματική αρχή της αναλογικότητας που δεν πρέπει να καταστρατηγηθεί, γιατί οι πλειστηριασμοί πλήττουν στον πυρήνα τους τα συνταγματικά κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα της στέγης και της εργασίας.

Βαγγέλης Ντάνης
Μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ