ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Γιορτή Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. |
Γιορτή Καστάνου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας
Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών θα διοργανώσει, για 34η χρονιά, την ΓΙΟΡΤΗ του ΚΑΣΤΑΝΟΥ, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017. 

Η Γιορτή Κάστανου θα λάβει χώρα στην πλατεία του Σωτηρίου Κουρούνη στην τοποθεσία «Μάνα», η οποία βρίσκεται στα 200μ. από την νότια είσοδο του χωριού μας, περιτριγυρισμένη από τον υπέροχο καστανεώνα μας. 

Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας και μέσα σε αυτά τα 34 χρόνια, καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι, να αναδείξουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του κάστανου, να κάνουμε γνωστό το χωριό μας σε όλη την Ελλάδα και να καθιερώσουμε την Γιορτή του Κάστανου ως μία από τις σημαντικότερες και πιο δημοφιλείς αγροτικές/πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας μας. 

Τη Γιορτή θα πλαισιώνουν δρώμενα όπως παρουσιάσεις σχετικές με το κάστανο, παιχνίδια για τα παιδιά, παραδοσιακοί χοροί από χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικών συλλόγων, συνοδεία παραδοσιακών τοπικών ακουσμάτων. 

Κατά την διάρκεια της ημέρας οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν το στολίδι του χωριού μας, την έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων, το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού, το μεσαιωνικό Κάστρο, την πολιούχο εκκλησία μας Μεταμόρφωση του Σωτήρος με το μοναδικό τέμπλο καθώς και να περπατήσουν στα γραφικά σοκάκια του χωριού. 

- Οι επισκέπτες μας κατά τη διάρκεια της Γιορτής την 28η Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα: 

Να απολαύσουν κάστανα στον τόπο παραγωγής τους (βραστά, ψητά, σε γλυκίσματα και φαγητό) με το κρασί δωρεάν, 

Να γευθούν ζεστά φαγητά όπως χοιρινό με κάστανο, γίδα βραστή, φασολάδα παντρεμένη, χειροποίητες πίτες, σουβλάκια αλλά και γλυκά με βάση το κάστανο, πάντα σε λογικές τιμές, 

Να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική, 

Να ξεσηκωθούν με τις ικανότητες των Χορευτικών συγκροτημάτων, τα οποία θα μας παρουσιάσουν τοπικούς και μη παραδοσιακούς χορούς, Να δοκιμάσουν τις πρωτότυπές δημιουργίες του Σέφ μας με βάση το κάστανο, 

Και οι μικροί μας φίλοι να παίξουν στο παιδικό εργαστήρι μας, 

*Ο χώρος της Γιορτής θα είναι σκεπασμένος και θα διαθέτει τραπεζοκαθίσματα. 

- Παράλληλά θα μπορούν να επισκεφθούν την Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού όπου οι ξεναγοί του Φορέα: 

Θα μας ενημερώνουν μέσω παρουσιάσεων για την ιστορία της Καστάνιτσας, την μοναδική χλωρίδα και πανίδα του Πάρνωνα και το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της περιοχής, 

- Στο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα θα λάβουν επίσης χώρα: Ενημερώσεις για τις ευεργετικές ιδιότητες του καρπού του κάστανου από την εταιρεία KORRES Φυσικά Προϊόντα, που δραστηριοποιείται στον χώρο των καλλυντικών και των φυσικών προϊόντων, Θα ενημερωθούμε για τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται μέσω των αγροτικών συνεταιρισμών. 

Η Γιορτή διοργανώνεται από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών με την αρωγή, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, τους τοπικούς παραγωγούς και τοπικές επιχειρήσεις. ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ & ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΙΩΤΩΝ www.kastanitsa.gr - info@kastanitsa.gr Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, σας ενημερώνει για τον τρόπο προσέλευσης: 1. Αθήνα - Τρίπολη – Καστάνιτσα, Στάθμευση λεωφορείων στο νέο parking και κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους. 2. Αθήνα - Άργος – Άστρος - Άγιος Ανδρέας - Καστάνιτσα Στάθμευση λεωφορείων μόνο στο νέο parking και κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η διέλευση μέσω του δρόμου Άστρους - Σίταινας – Καστάνιτσας δεν είναι εφικτή για παντός τύπου λεωφορεία. 

Σημαντικές Πληροφορίες

1. Για την ενίσχυση και μόνο του Συλλόγου, θα υπάρχει είσοδος στην συμβολική τιμή των €2 η οποία θα περιλαμβάνει δωρεάν κάστανα (βραστά/ψητά), δωρεάν κρασί, αναμνηστικό βραχιολάκι και συμμετοχή σε κλήρωση για παραδοσιακά δώρα, 

2. Τα τουριστικά πρακτορεία και οι επαγγελματίες που θα διοργανώσουν εκδρομή την 28η Οκτωβρίου, θα πρέπει να επικοινωνήσουν αποκλειστικά με τον αρμόδιο εκπρόσωπο κ. Πεφάνη Θεόδωρο στο τηλέφωνο 6974477237 για την κράτηση θέσης στάθμευσης και την λήψη οδηγιών μετάβασης στο χωριό μας μέχρι 18-10-2017. Με την επιβεβαίωση της κράτησης σας, θα σας αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) κωδικός κράτησης και λοιπές πληροφορίες. 

3. Όλα τα λεωφορεία που θα προσέλθουν στο χωριό μας, θα αφήνουν τους επισκέπτες σε σημείο πλησίον της Γιορτής και ακολούθως θα σταθμεύουν στο νέο parking του χωριού μας μέσω του νέας περιμετρικής οδού. Θα υπάρχει δυνατότητα για ορισμένο αριθμό επισκεπτών η μεταφορά τους στο χώρο της Γιορτής με minibus από τις 09:30 έως τις 17:00. 

4. Δεδομένης της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών κατά την ημέρα της γιορτής, ζητούμε την κατανόηση και συνεργασία όλων των επαγγελματιών οδηγών, συνοδών, επισκεπτών. Παρακαλούμε θερμά να υπακούουν στις υποδείξεις των υπευθύνων στους χώρους στάθμευσης και να σταθμεύουν χωρίς να παρεμποδίζουν, για να την διευκόλυνση του συνόλου. 

**ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τα λεωφορεία χωρίς επιβεβαιωμένη ενημέρωση και ζητούμε εκ των προτέρων την ειλικρινή μας συγγνώμη. Θα είναι χαρά μας να σας υποδεχθούμε και φέτος στην Γιορτή μας και το όμορφο χωριό μας! 

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. ΜΦΣΑΚ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ