ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας: Τρίμηνη αποχή απ’ όλους τους πλειστηριασμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:09:00 π.μ. | | |
Πρόεδρος Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας: Τρίμηνη αποχή απ’ όλους τους πλειστηριασμούς
 Τρίμηνη αποχή απ’ όλους τους πλειστηριασμούς (συμβατικούς και ηλεκτρονικούς, όποτε ξεκινήσουν), μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018, αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας σε γενική συνέλευση στην Τρίπολη οι συμβολαιογράφοι του Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας. 

Είναι ο όγδοος συμβολαιογραφικός σύλλογος της χώρας που λαμβάνει τέτοια απόφαση, όμως φαίνεται πως τα αυτιά των «θεσμών» δεν ιδρώνουν, καθώς ζητούν επιτακτικά την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μάλιστα, ευθέως ζήτησαν ενοποίηση των συμβολαιογραφικών συλλόγων της χώρας, ώστε οι πλειστηριασμοί να μπορούν να γίνονται από οποιονδήποτε συμβολαιογράφο πιστοποιηθεί, σε όποια γεωγραφική περιοχή κι βρίσκεται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες με τους εκπροσώπους των συμβολαιογράφων τόνισαν: «ένας συμβολαιογράφος για όλη τη χώρα».

Αποχή

Ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Ναυπλίου – Καλαμάτας, Παναγιώτης Δουμουλάκης, ερωτώμενος για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης στην Τρίπολη, σημείωσε ότι ελήφθη απόφαση να απέχουν από τους πλειστηριασμούς μέχρι 31 Ιανουαρίου, οπότε έχει προγραμματισθεί η τακτική γενική συνέλευσή τους.

«Επίσης, αποφασίσθηκε η αποχή από οποιαδήποτε προκαταρκτική ενέργεια συμμετοχής, κυρίως, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δηλαδή, αποφασίσθηκε να μη ζητήσουμε να πάρουμε κωδικούς και να μην πιστοποιηθούμε, να μην υπογράψουμε τη σύμβαση με την πάροχο εταιρεία. Ζητάμε, επίσης, την κατάργηση δύο τροποποιήσεων του συμβολαιογραφικού κώδικα, οι οποίες έγιναν για να διευκολυνθεί ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Αθηνών για να κάνει μόνος του τους πλειστηριασμούς σε όλη την Ελλάδα, ώστε στην ουσία να αναγκαστούμε να υποχωρήσουμε από την αποχή. Έκανα πρόταση να απέχουμε από τους πλειστηριασμούς που είναι κάτω από 300.000 ευρώ, αλλά δεν έγινε δεκτή», σημείωσε ο κ. Δουμουλάκης.

Εκβιαστικά

Σε ό,τι αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο κ. Δουμουλάκης σημείωσε ότι οι «θεσμοί» έχουν ζητήσει την άμεση έναρξη της διαδικασίας, ενώ είναι βασικό προαπαιτούμενο για να κλείσει η αξιολόγηση. Μέχρι αυτή τη στιγμή τη σχετική σύμβαση έχει υπογράψει μόνο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, ενώ οι Σύλλογοι της περιφέρειας έχουν λάβει αποφάσεις να μην υπογράψουν.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών έχουν πιστοποιηθεί συμβολαιογράφοι της Αθήνας και λίγοι περιφερειακοί στην υπόλοιπη Ελλάδα, μεταξύ αυτών και ελάχιστοι, περίπου 5, των Εφετείων Ναυπλίου και Καλαμάτας.

Ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνει έτοιμος να ξεκινήσει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τις 29 Νοεμβρίου, αλλά ο κ. Δουμουλάκης εκτίμησε ότι αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει.

Έτσι, εκβιαστικά στους συμβολαιογράφους της περιφέρειας τίθεται το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, οι οποίοι και προσπαθούν να αντισταθούν, ακόμα και στις «απειλητικές» διαθέσεις των «πρωτευουσιάνων» συναδέλφων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα γραφεία των συμβολαιογραφικών συλλόγων της περιφέρειας έφτασε ενημέρωση από το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου, η οποία αναφέρεται στη συνάντηση με τους θεσμούς και επισημαίνεται: 

«Διατυπώθηκε με σαφήνεια ότι στις περιπτώσεις όπου οι συμβολαιογράφοι απέχουν έπειτα από απόφαση του συλλογικού τους οργάνου ή στις περιπτώσεις που το σύνολο των συμβολαιογράφων μιας περιφέρειας αρνείται να πιστοποιηθεί, έστω και προσωρινά, οι πλειστηριασμοί θα πρέπει να διενεργούνται από πιστοποιημένο συμβολαιογράφο οπουδήποτε και αν αυτός εδρεύει, διότι εκείνο που προέχει για αυτούς σήμερα είναι να ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού πανελλαδικά. Σύμφωνα με την ακριβή απόδοση των λεγομένων τους, “ένας συμβολαιογράφος για όλη τη χώρα”. Οι θεσμοί επεσήμαναν ότι αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για αυτούς είναι η διενέργεια πλειστηριασμών, κυρίως, στις τουριστικές περιοχές της χώρας».

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ