ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Π. Καρκατσούλης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης εμφανής & στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:56:00 μ.μ. | |
Π. Καρκατσούλης: Η ανικανότητα της κυβέρνησης εμφανής & στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην Αργολίδα
 Συνάντηση με την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου Αργολίδας κ. Δήμητρα Στεφανοπούλου, είχε ο πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου του Ποταμιού «Πρόοδος στην Πράξη» Παναγιώτης Καρκατσούλης. 

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας του Σταύρου Θεοδωράκη για την αρχηγία του νέου προοδευτικού φορέα. Η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Αργολίδας σε ό,τι αφορά την παροχή υπηρεσιών υγείας. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι σε όλο τον νομό δεν υπάρχει παιδιατρική κλινική με αποτέλεσμα τα παιδιά και οι οικογένειές τους να φεύγουν για Κόρινθο, Αθήνα, Τρίπολη όταν προκύπτει η ανάγκη. 

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι καρκινοπαθείς της Αργολίδας οι οποίοι πρέπει να ταξιδεύουν αυθημερόν στις κλινικές της Αθήνας ή της Κορίνθου, προκειμένου να τους παρασχεθεί το θεραπευτικό σχήμα το οποίο τους έχει συστήσει ο γιατρός τους (χημειοθεραπεία). Στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι άνθρωποι αυτοί, λόγω της φύσεως της θεραπείας, έρχεται να προστεθεί και η ταλαιπωρία της μετακίνησης, στην οποία υποβάλλονται λόγω κακής οργάνωσης του συστήματος υγείας στην Αργολίδα.

Ο Παναγιώτης Καρκατσούλης τόνισε ότι το παράδειγμα της Αργολίδας είναι χαρακτηριστικό της κακοδιοίκησης που επικρατεί στον τομέα υγείας στην Ελλάδα. Ειδικά στην περιοχή της Αργολίδας, καίτοι υπάρχουν δύο νοσοκομεία σε απόσταση μόλις 12χλμ (ένα στο Άργος κι ένα στο Ναύπλιο), οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται. Οι οργανωτικές ελλείψεις δείχνουν την απουσία σχεδιασμού από την πλευρά της κυβέρνησης, για βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ακόμα και οι ελάχιστες υπηρεσίες που λαμβάνουν σήμερα οι κάτοικοι της Αργολίδας, οφείλονται, στο μεγαλύτερο βαθμό, στον «πατριωτισμό» των γιατρών, οι οποίοι υπερβαίνουν εαυτούς για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες.

Όμως πως περιμένουμε από μια κυβέρνηση, συνέχισε ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, τόσο ανίκανη που δεν μπορεί να λύσει το θέμα της παιδιατρικής κλινικής μεταξύ δύο νοσοκομείων που απέχουν μεταξύ τους μόλις 10 λεπτά, να βρει λύση για τα ζέοντα προβλήματα της χώρας; Γι’ αυτό, είπε κλείνοντας, είναι απαραίτητο να ενεργοποιηθεί κάθε Έλληνας που αυτοχαρακτηρίζεται προοδευτικός, και να συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα στις 12 Νοεμβρίου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ