Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Στην αντεπίθεση οι συμβολαιογράφοι: Θα βγάζουμε λίστα με αυτούς που οι συλλογικότητες προστατεύουν από τους πλειστηριασμούς

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:04:00 μ.μ. |
Στην αντεπίθεση οι συμβολαιογράφοι: Θα βγάζουμε λίστα με αυτούς που οι συλλογικότητες προστατεύουν από τους πλειστηριασμούς
 Ως εδώ λένε οι συμβολαιογράφοι για τις αντιδράσεις που αντιμετωπίζουν στην εκτέλεση των πλειστηριασμών από διάφορες «συλλογικότητες» που ματαιώνουν κάθε Τετάρτη τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία.

Οπως τονίζουν οι συμβολαιογράφοι οι δύο πλειστηριασμοί που ματαιώθηκαν στο Χαλάνδρι και στο Ρουφ αφορούν ακίνητα ευκατάστατων οικονομικά πολιτών και συγκεκριμένα επιχειρηματιών για οφειλές από 1,2 εκατ. ευρώ έως 2 εκατ. ευρώ.

«Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των έως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται ο οικονομικά ασθενέστερος». Μάλιστα οι συμβολαιογράφοι προτίθενται κάθε Τετάρτη να αναρτούν πίνακα με τα ακίνητα που θα εκπλειστηριάζονται προκειμένου να αποδεικνύουν ότι δεν αφορούν την πρώτη κατοικία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των συμβολαιογράφων έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου καταδικάζει για μια ακόμα φορά τις επανειλημμένες επιθέσεις των αυτοαποκαλούμενων «συλλογικοτήτων» σε συμβολαιογράφους, κάθε Τετάρτη, σε ορισμένα Ειρηνοδικεία της χώρας, κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών, που ακόμα και σήμερα, οι πλειστηριασμοί αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με πρώτη κατοικία.

Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των συλλογικοτήτων, οι οποίες με ανακοινώσεις τους εμπλέκουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ., ότι υποθετικά συντάσσονται μαζί τους και συμπαρίστανται στους αγώνες τους ενάντια στους νόμους που επιβάλλουν την αναγκαστική εκτέλεση και στους συμβολαιογράφους που διεξάγουν πλειστηριασμούς.
Δηλώνουμε ότι η διενέργεια πλειστηριασμών εντάσσεται στην θεσμική μας λειτουργία, την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.

Την Τετάρτη 4.10.2017, μετά από δράση των συλλογικοτήτων ματαιώθηκε η διενέργεια α) πλειστηριασμού στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου για κατοικία στο Δήμο Ψυχικού, ιδιοκτησίας γόνου οικογένειας βιομηχάνου, για οφειλές άνω του 1.200.000 ευρώ και β) πλειστηριασμού επαγγελματικών ακινήτων στο Ρουφ, ιδιοκτησίας επιχειρηματία για οφειλές άνω των 2.000.000 ευρώ για τις οποίες ο επιχειρηματίας είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο.

Στην κρίση του καθενός είναι εάν με τις ματαιώσεις των ως άνω πλειστηριασμών προστατεύεται και ο οικονομικά ασθενέστερος!

Εφεξής, κάθε Τετάρτη, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου θα εκδίδει ανακοίνωση για το ποιοι πλειστηριασμοί θα ματαιώνονται από τη δράση των συμπολιτών μας που αυτοαποκαλούνται «συλλογικότητες» καθώς και τα ποσά που οφείλουν οι αναξιοπαθούντες οφειλέτες-συμπολίτες μας που χρήζουν προστασίας!


Με τιμή
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ρούσκας».

Πηγή: kerdos.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ