ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Σε πλατεία υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά μετονομάστηκε η Πλατεία Ληξουρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:58:00 μ.μ. |
Σε πλατεία υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά μετονομάστηκε η Πλατεία Ληξουρίου
Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 16 Οκτωβρίου το πρωί η τελετή ονοματοδοσίας της Πλατείας Ληξουρίου επί της οδού Αβλίχου σε Πλατεία Υποπλοιαρχου Κωνσταντίνου Πανανά. 

 Το παρών στην τιμητική εκδήλωση έδωσε πλήθος μαθητών , ενώ ο Αντιδήμαρχος Ληξουρίου κ. Κατσιβέλης Γιώργος ανέφερε πως: 

"Με ιδιαίτερη τιμή αποδίδουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής σε έναν άνθρωπο των ενόπλων δυνάμεων ο οποίος έπεσε στο καθήκον. Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του Δημοτικού συμβούλου Βασίλη Ρουχωτά ενέκρινε ομόφωνα την ονοματοδοσία της πλατείας σε πλατεία Κ. Πανανά". 

Τον λόγο ακολούθως πήραν ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού Αντιπλοιαρχος Βασίλειος Σαββάτης , ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλεξανδρος Παρίσης και ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Δημητριος, ενώ ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσιβέλης και ο Δήμαρχος κ. Παρίσης παρέδωσαν στην σύζυγό του έναν συμβολικό δώρο. Μια εικόνα του Αγίου Γερασίμου να τους προστατεύει. 
Ο Βασίλης Ρουχωτάς στον λόγο του τόνισε τα εξής: 

Αξιότιότιμη κα Πανανα Σεβασμιωτατε Αξιότιμοι κκ εκπρόσωποι του ΠΝ Κε Δήμαρχοι Αξιότικοι κκ εκπρόσωποι των πολιτικων άρχών και των σωμάτων ασφαλείας Αξιότιμοι Κύριοι εκπροσωποι και μέλη του συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών Αξιότιμοι και Αγαπητοί συμπολιτες Αγαπημενα μας παιδια και αξιότικοι δάσκαλοι Με τον οφειλόμενο σεβασμο στο πρόσωπο σας επιτρέψτε μου ο λόγος μου να απευθυνθει απλός για να είναι πιο κατανοητός στα παιδια των σχολέιων μας. Η ηγεσία της πόλης μας ο Αντιδήμαρχος κος Κατσιβέλης και ο πρόεδρος της κοινότητας Ληξουρίου κος Δημήτρης Μαρκέτος και ο ομιλών κρίναμε σκόπιμο τα μηνύματα της σημερινής τελετής να απευθυνθούν στην ψυχή των παιδιών μας Στην ψυχή των Ελληνόπουλων του Ληξουριού Και γι αυτο επιλέξαμε η τελετή να γίνει πρωί ώστε να μπορούν να παραστούν τα παιδιά των σχολειων μας Χαιρόμαστε δε ιδιαιτέρως που όλα τα σχολεία της Παλικής με τις σημαίες τους είναι παρόντα. Αγαπητά μας παιδιά 
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα έδω για να τιμήσουμε τον αείμνηστο υποπλοίαρχο του Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνο Πανανα που έπεσε στο καθήκον την νύχτα της ενδεκάτης φεβρουαρίου 2016 . Και είμαι βέβαιος ότι θα καταλάβουμε το νόημα της θυσίας το δικό του και των συντρόφων του που έπεσαν μαζί του και θα φύγουμε από εδώ πιο πολυ Έλληνες πιο περήφανοι που είμαστε ¨έλληνες με την Ελλάδα πιο βαθιά στην ψυχή μας εμπνευσμένοι από το παράδειγμα του υποπλοιάρχου Πανανα και των συντρόφων του. Ο απλός λαός λοιπόν, δηλαδή όλοι εμείς, οι γονείς μας, οι συγγενείς μας, οι φίλοι μας, έχουμε ανάγκη ένα χώρο, μια πατρίδα όπου να ζούμε με ειρήνη και ασφάλεια. Για μας τούτος ο τόπος είναι η Ελλάδα. 
Από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και από το Καστελόριζο και την Χιο μέχρι την Κεφαλονιά. Σ αυτόν τον τόπο σε αυτή την πατρίδα ζούμε συνεχώς πάνω από 6.000 χρόνια. Πάντοτε με δυσκολίες Πάντοτε με αγώνες και πολέμους για να υπερασπίσουμε το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια στη γή των προγόνων μας. Ελεύθερου Σε αυτούς τους αγώνες η νεολαία με επικεφαλής το στρατό και τους αξιωματικούς έδωσε μεγαλειώδεις μάχες με νίκες και φοβερές θυσίες και σήμερα ζούμε ελεύθεροι στην πατρίδα μας. Όπως ξέρετε κανείς δεν θέλει τον πόλεμο Όμως θα ακούτε οτι γύρω από την πατρίδα μας αλλά και πιο μακριά ο κόσμος βρίσκεται σε πόλεμο και σε ταραχές. Γι αυτό ο στρατός μας η αεροπορία και το ναυτικό μας ασκούνται συνεχώς για να είναι έτοιμοι να μας υπερασπισθούν από κάθε εχθρό. Όπως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον Ελληνικο λαό και σε κάθε άλλη δυσκολία. Θυμηθείτε στους τελευταίους σεισμούς το στρατό και τα πλοία του πολεμικού Ναυτικού που έσπευσαν να μας βοηθήσουν. Έτσι λοιπόν στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2016 ο Ελληνικός στόλος έχει ανοιχτεί σε ολόκληρη την έκταση του Αιγαίου Πελάγους κάνοντας άσκηση για μια ακόμη φορά με στόχο να βρίσκεται σε ετοιμότητα να υπερασπιστεί την πατρίδα μας και να μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό εισβολέα. 
Ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς που σήμερα η Κεφαλλονιά τον τιμά εδω στο Ληξούρι μαζί με τους συντρόφους του τον υποπλοίαρχο Αναστασιο Τουλίτση και τον Ανθυπασπιστή Ελευθεριο Ευαγγελου είναι πλήρωμα ελικοπτέρου που μεταφέρει το πολεμικό μας πλοίο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ Στα πλαίσια λοιπόν της άσκησης ο κυβερνήτης του πλοίου ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ διατάζει το πλήρωμα του ελικοπτέρου να σηκωθούν από το πλοίο και να πετάξουν εναντίον του εχθρού. Είναι άσκηση βέβαια αλλά οι συνθήκες είναι οι ίδιες ακριβώς με συνθήκες πολέμου. 
Η ώρα που σηκώθηκε το ελικόπτερο είναι μιάμιση την νύκτα Όλοι εμείς εκείνη την ώρα κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί ξέρουμε οτι κάποιοι άλλοι μας προστατεύουν. Η εντολή που εχει το πλήρωμα του ελικοπτέρου είναι να πετάξει όσο πιο χαμηλά μπορεί Και πραγματικά πετούσαν σε ύψος 100 μ από την θάλασσα μέσα στο σκοτάδι με δύσκολες καιρικές συνθήκες Και τα τρία μέλη του πληρώματος είναι παιδιά του λαού Έχουν γονείς οικογένεια φίλους Είναι νέοι Έχουν όνειρα όπως και εμείς Έχουν όμως και κατι παραπάνω Τον όρκο που έχουν δώσει στην πατρίδα αλλά κυρίως το φιλότιμο να κάνουν όσο μπορούνε καλλιτερα την ασκηση που τους διέταξαν. Κάθε κίνηση που κάνουν καταγράφεται και βγαίνουν συμπεράσματα Πάτωνε και είναι αφοσιωμενοι στην αποστολή τους Μόνο σε αυτόν Είναι αφοσιωμένοι σε όλους τους Ελληνες Είναι αφοσιωμένοι στην Ελλάδα. Θα μπορούσαν να πεταξουν λίγο πιο ψηλα από τα 100μ και να ζουσαν Δεν το έκαναν όμως Εξαντλήσαν τα όρια και πέταξαν οσο πιο κοντα στην θαλασσα μπορούσαν για να μπορει να είναι έτοιμοι όταν χρειαστει Εξάντλησαν τα όρια για να μπορέσει ο κυβερνήτης τους να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα Και εκει ακριβώς, στις τρεις παρα τεταρτο την νύχτα, ωραιους, νέους, ΑΞΙΟΥΣ, ΠΙΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αφοσιωμένους στο καθήκον καβαλάρηδες στο ελικόπτερο τους, τους ζήλεψε η μοίρα και μας τους πηρε. 

Το ελικόπτερο που κυβερνούσαν προσέκρουσε στο βουνό του νησιού Κίναρος ΈΝΑ ΠΟΛΎ ΜΙΚΡΟ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΊΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ και σκοτώθηκαν ΕΚΕΙ Ο ΥΠΟΛΠΟΙΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ 
Γι αυτό λοιπόν είμαστε εδω. Για να τιμήσουμε την αφοσίωση τους στο καθηκον και στην τιμη Την αφοσίωση τους στην Ελλαδα Για να μην αφήσουμε την λησμονιά να σβήσει τη μνήμη τους και το παραδειγμα τους, το Δημοτικό συμβούλιο Κεφαλλονιας αποφάσισε ομόφωνα αμέσως μετά την πτώση του ελικοπτέρου στην ΚΙΝΑΡΟ να δοθεί το όνομα ενός μέλους του πληρώματος σε ένα δρόμο στο αργοστολι ένα στο Ληξουρι ένα στη Σαμη και έτσι το συμβούλιο της κοινοτητος Ληξουρίου ομοφωνα αποφασισε να δώσουμε το όνομα του αείμνηστου υποπλοιάχου Κωνσταντίνου Πανανα συγκηβερνητη του ελικοπτερου στην πλατεια που βρισκόμαστε. 

Στην πλατεία Συντάγματος η Ελλάς τιμά τον άγνωστο έλληνα στρατιώτη. Από εδώ και μπρός οι Ληξουριώτες θα τιμούν σε αυτή την μικρή πλατεία τον υποπλοιαρχο Πανανα. Σας είπα λίγο πριν ότι ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανας όπως και το πλήρωμα του ήταν ένα παιδί του Λαού όπως εμεις Με όνειρα με ελπίδες με στόχους με οικογενεια Λείπει όμως πλέον από τους συναδέλφους του, από το πολεμικό ναυτικό, από την Ελλάδα, αλλα κυρίως λειπει από την οικογενεια του Την γυναίκα του και τα παιδια του τον Παναγιώτη και τον Κωνσταντινο που δεν πρόλαβε να γνωρίσει Είναι κοντά μας η κ ΠΑΝΑΝΑ σύζυγος του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ο πρωτότοκος γυιος του ο μικρός Παναγιώτης που τους καλεσαμε να μας τιμήσουν σε αυτή την τελετη με την παρουσία τους θα ζουν με την ανάμνηση του 
Με τα παρασημα του και με την περηφάνια ότι ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανας ο σύζυγος και πατερας πιστος στο καθηκον εξαντλώντας τα όρια έπεσε για την Ελλάδα Κυρία Πανανα σας είμαστε ευγνώμονες για την θυσία του συζύγου σας και σας ευχαριστούμε για την υπέρτατη προσφορά του συζύγου σας Παναγιώτη Πανανα είμαι βέβαιος ότι το δρόμο σου και του αδελφού σου θα φωτίζει η θυσία του πατέρας σας ΑΘΑΝΑΤΟΣ 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ