ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Μεταφορά της Ιερής Εικόνας των Αγίων Δέκα Μαρτύρων εν Κρήτη, από το Τολό Αργολίδος στο Ηράκλειο Κρήτης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:45:00 μ.μ. | | |


Μεταφορά της Ιερής Εικόνας των Αγίων Δέκα Μαρτύρων εν Κρήτη από το Τολό Αργολίδος στο Ηράκλειο Κρήτης
Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 17:45 θα πραγματοποιηθεί η μεταφορά της Ιερής Εικόνας των Αγίων Δέκα Μαρτύρων των εν Κρήτη, από το Τολό Αργολίδος στους Αγίους Δέκα Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης, με σκοπό να τεθεί σε προσκύνημα παρουσία του ιερού κλήρου, των αρχών και του ευσεβούς λαού.

Η μεταφορά της Ιερής Εικόνας γίνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού και την Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Ο Μίνωας», κατόπιν ευσεβούς αιτήματος και της αποδοχής αυτού από τις Ιερές Μητροπόλεις Αργολίδος, Γορτύνης και Αρκαδίας.

Την Ιερή Εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων έφεραν μαζί τους στην Αργολίδα, ως πολύτιμο θησαυρό, με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, οι Κρήτες που εκδιώχθηκαν από τον τότε κατακτητή της Κρήτης, η οποία έκτοτε φυλάσσεται μαζί με άλλες στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τολό.

Η μεταφορά της Ι. Εικόνας γίνεται με αφορμή το Βασιλικό Διάταγμα του Όθωνα, σύμφωνα με το οποίο, στις 13 /25 Οκτωβρίου 1834 στο αρθ. 1651 : «Περί άποικισμού τών Κρητών» παραχωρήθηκε στους Κρήτες η περιοχή που βρίσκεται σήμερα το Τολό, όπου και επετράπη να αποτελέσουν ιδιαίτερο Δήμο, τον Δήμο Μινώας, έκ του ονόματος του βασιλέως της Κρήτης Μίνωος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ