Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2017

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Βαρκελώνη κατά της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:24:00 μ.μ. |
Χιλιάδες διαδηλωτές στη ΒαρκελώνηΧιλιάδες διαδηλωτές στη Βαρκελώνη κατά της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας κατά της ανεξαρτησίας
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, Βαρκελώνη, εκφράζοντας την αντίθεση τους στην οποιαδήποτε ανακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία και δείχνοντας την διαφορά απόψεων που υπάρχει μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, για το ζήτημα αυτό.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στο κέντρο της Βαρκελώνης κρατώντας ισπανικές και καταλονικές σημαίες, αλλά και πανό που έγραφαν: «Η Καταλωνία είναι Ισπανία» και «Μαζί είμαστε δυνατότεροι».
Η διαδήλωση αυτή, πραγματοποιήθηκε καθώς οι πολιτικοί και από τις δύο πλευρές, σκληραίνουν την στάση τους, κλιμακώνοντας την ένταση στην χειρότερη πολιτική κρίση που βιώνει η Ισπανία, για δεκαετίες, ενώ κρίσιμα διαγράφονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα στην Ισπανία, καθώς κορυφώνεται το μπρα ντε φερ μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης, στη σκιά του αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής στην Καταλωνία και της βίαιης επέμβασης της ισπανικής αστυνομίας για την αποτροπή του.

Μάλιστα, το Λαϊκό Κόμμα του Ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι προτίθεται να επιδείξει τη δύναμή του σήμερα στην καρδιά της Βαρκελώνης, όπου θα μεταφερθούν με πούλμαν οπαδοί της ενότητας του ισπανικού κράτους απ’ όλη τη χώρα.
Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι την Τρίτη το καταλανικό Κοινοβούλιο προβλέπεται να συνέλθει για να εξετάσει τα επόμενα βήματα ύστερα από το δημοψήφισμα, μέσω του οποίου, σύμφωνα με τις καταλανικές αρχές, το 90,18% των Καταλανών επέλεξε την ανεξαρτησία, με τη συμμετοχή να φτάνει το 43,03%. Από την πλευρά του, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας, που είχε κηρύξει παράνομο το δημοψήφισμα, απαγόρευσε και τη σύγκληση της καταλανικής Βουλής για να αποτρέψει τετελεσμένα, αλλά οι τοπικές αρχές συνεκάλεσαν το σώμα για «ενημέρωση επί των πολιτικών εξελίξεων» από τον Καταλανό κυβερνήτη Κάρλες Πουτζδεμόν.

Πηγή: kathimerini.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ