ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Καταγγελία Βασίλη Μπιμπή για την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:44:00 π.μ. | |
Καταγγελία Βασίλη Μπιμπή για την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επιδαύρου!
Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017. Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Επιδαύρου με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη, κάποια από αυτά ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Πριν τη συζήτηση των θεμάτων, έγιναν οι ερωτήσεις, όπως προβλέπεται. Μετά τον επικεφαλής μας Αναστάσιο Χρόνη, υπέβαλα και εγώ κάποιες ερωτήσεις. 

Μία ήταν ερώτηση και κριτική για την μη διοργάνωση από το Δήμο εκδήλωσης για την “Παγκόσμια ημέρα τιμής των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας”. Την εκδήλωση διοργάνωσαν “τα μέλη του ΚΑΠΗ Επιδαύρου”, όπως είχε ανακοινωθεί στην πρόσκληση, η οποία κολλήθηκε σε ελάχιστα σημεία των Τοπικών Κοινοτήτων με προχειρότητα που αποδεικνύει ότι ούτε μια απλή εκδήλωση δεν μπορούν να κάνουν γιαυτό και η αποτυχία της! Αυτό φυσικά συμβαίνει για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, όπως και το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι έβαλαν ολόκληρο το ποσό για την γιορτή τους!!

Στην απάντησή του ο κ. Δήμαρχος, αφού δεν είχε τίποτα να πει επί της ουσίας του θέματος και της αυστηρής κριτικής, θέλοντας να με ψέξει είπε: “Εσείς κ. Μπιμπή που είσαστε; Εγώ και αρκετοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας τιμήσαμε τους ηλικιωμένους”. (σημείωση: Ο Δήμαρχος και 3 ακόμη ήταν, από τους 13 της πλειοψηφίας!). Αμέσως σήκωσα χέρι και ζήτησα από την Πρόεδρο κ. Αισώπου το λόγο επί προσωπικού, η οποία είδε την κίνησή μου. Ο Δήμαρχος συνέχισε με κάποιο άλλο θέμα. Μόλις τελείωσε ζήτησα και πάλι το λόγο από την κ. Πρόεδρο. Δυστυχώς, όχι μόνο δεν μου δόθηκε ο λόγος να αναπτύξω τους λόγους του προσωπικού, αλλά αντίθετα άρχισε να φωνάζει όρθια στην έδρα και στην επιμονή μου να μου δώσει το λόγο, φώναξε έξαλλη να κλείσουν τη μικροφωνική συσκευή και πως δεν έχω το λόγο. Επέμενα με έντονο τρόπο για μερικά λεπτά ακόμη, αλλά η παραπάνω εικόνα και κατάσταση συνεχίστηκε περισσότερο έντονα. Τότε προσβεβλημένος κατήγγειλα την αντιδημοκρατική και φασιστική συμπεριφορά της κ. Αισώπου, απευθυνόμενος και προς τον κ. Δήμαρχο και αποχώρησα από το συμβούλιο. Κανείς τους φυσικά δεν συγκινήθηκε!

Ύστερα από 20 χρόνια παρουσίας στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου (πρώην Ασκληπιείου και τώρα Επιδαύρου), πρώτη φορά έζησα αυτή την αήθη συμπεριφορά από Πρόεδρο, για ένα θέμα που με έθιγε προσωπικά. Πρώτον γιατί σε αυτά τα 20 χρόνια έχω τιμήσει τους ηλικιωμένους, όχι μόνο στις επετείους τους αλλά με την καθημερινή μου επικοινωνία μαζί τους (φυσικά το γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι) και δεύτερον δεν δέχομαι τέτοιου είδους αιχμές και προσβολές από κανέναν (ούτε από τον κ. Δήμαρχο), γιαυτό και η δικαιολογημένη έκρηξή μου, αφού ο λόγος απουσίας μου σχετιζόταν με μνημόσυνο της πεθεράς μου στην Καλαμάτα. Αν δεν το γνώριζαν θα έπρεπε να μου δοθεί ο λόγος να εκφραστώ, όπως προβλέπεται από το άρθρο 4 του κανονισμού λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, τον οποίο η κ. Αισώπου είχε εισηγηθεί, η πλειοψηφία ψήφισε και ήδη είναι δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 1834/Β΄/17-8-2011. Τότε όλοι θα διαπίστωναν το λόγο του προσωπικού και της σοβαρότητας της επιμονής μου. Αλλά που τέτοιες ευαισθησίες!

Λυπάμαι γιατί δεν σεβάστηκε, τα 20 χρόνια μου στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, την αναφορά μου μου σε προσωπικό ζήτημα και μάλιστα τόσο ευαίσθητο, γιαυτό και η επιμονή μου. Λυπάμαι γιατί ως άτομο πρώτη φορά αποχωρώ από συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα με σημαντικά θέματα προς συζήτηση. Λυπάμαι γιατί ούτε ο Δήμαρχος, αλλά και κανένας “συνάδελφος” της πλειοψηφίας δεν αντέδρασε στην επιμονή μου να μου δοθεί ο λόγος για 1 λεπτό να εξηγήσω το επί προσωπικού ζήτημα. Λυπάμαι γιατί έφερα σε δύσκολη θέση τον επικεφαλής μας και τους συναδέλφους της μείζονος μειοψηφίας, οι οποίοι λόγω των σοβαρών θεμάτων παρέμειναν στην αίθουσα. Λυπάμαι γιατί η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κ. Αισώπου καλά κρατεί από το 2011 (εκτός των παρόμοιων περιπτώσεων, δεν έχει φέρει στο δημοτικό συμβούλιο ούτε ένα γραπτό αίτημα που έχουμε καταθέσει όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ή και ο επικεφαλής μας!!), με την φίμωση των συμβούλων από τον κανονισμό που εισηγήθηκε και ψήφισε η πλειοψηφία. Λυπάμαι γιατί ενώ έπρεπε να λειτουργεί ως Πρόεδρος όλων των δημοτικών συμβούλων, λειτουργεί ως πρόεδρος της πλειοψηφίας.

Η δημοκρατία που κατά καιρούς επικαλείται σε κείμενά της, αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι για να εφαρμόζει τη νομιμότητα, τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, να λειτουργεί ψύχραιμα και να αμβλύνει τις όποιες διαφορές και όχι να τις πυροδοτεί.

Αναμένω καταδίκη αυτής της μοναδικής και πρωτοφανούς συμπεριφοράς για τα δεδομένα του Δήμου μας από τον κ. Δήμαρχο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και κάποιους ευαίσθητους σε τέτοια θέματα συμβούλους της πλειοψηφίας.

Λυγουριό, 29-10-2017
Βασίλης Γ. Μπιμπής
δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ