ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Εργαστήρια για παιδιά από το σύλλογο «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 π.μ. | |
Εργαστήρια για παιδιά από το σύλλογο «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση»
 Ο Σύλλογος «Πολιτιστική Αργολική Πρόταση» προτείνει και φέτος δράσεις και εργαστήρια για παιδιά στο Άργος, από έμπειρους θεατροπαιδαγωγούς εικαστικούς και μουσικούς.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νικόλας Ταρατόρης.


Συνοπτικά το πρόγραμμα :
- Εργαστήρι κουκλοθεάτρου (από 4 ετών)
Κυριακή 11.30-12.30. Υπεύθυνη: Αναστασία Κόρδαρη 6946268269

- Ραπτική για παιδιά (από Γ' ως ΣΤ' Δημοτικού)
Κυριακή 4.30-5.30μμ. Υπεύθυνη: Σταυριανή Καλαντζή 6946687288

-Θεατρικό παιχνίδι (από 4-11 ετών )
Κυριακή 5.30-6.30μμ. Υπεύθυνη: Μάρα Καλαντζή 6985647473

- Ραπτική για παιδιά junior (από νηπιαγωγείο ως Β' Δημοτικού)
Δευτέρα 3.00-4.00μμ. Υπεύθυνη: Σταυριανή Καλαντζή 6946687288

-Εικαστικά για παιδιά (από 4 ετών)
 Πέμπτη 5.30- 7.00μμ. Υπεύθυνη: Αναστασία Παπαγεωργίου 6908384205

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο θέατρο Πρόταση, Οδυσσέως Ανδρούτσου 13 (πάροδος Χατζή, πριν από την κάβα Μακρή), Άργος.

Για τις εγγραφές, το κόστος  και για πιθανές αλλαγές του προγράμματος παρακαλούμε να τηλεφωνείτε στην υπεύθυνη του εργαστηρίου που σας ενδιαφέρει για να έχετε πλήρη ενημέρωση.

Περισσότερες  πληροφορίες

·         Λίγα λόγια για το εργαστήριο κουκλοθεάτρου από την Αναστασία Κόρδαρη
Τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν τη δικιά τους θεατρική κούκλα (δακτυλόκουκλα, γαντόκουκλα, κούκλα με κοντάρι, κούκλα με νήματα, φιγούρες θεάτρου σκιών, γιγαντόκουκλα). Έπειτα μέσα από ασκήσεις-παιχνίδια θα τη «μάθουν» να κινείται και επικοινωνεί με τις άλλες κούκλες δίνοντάς της «ζωή»!
Θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά, θα αναπτύξουν δεξιότητες χειροτεχνίας και κατασκευής ενώ μέσα από το παιχνίδι με την κούκλα θα αναπτύξουν τη φαντασία τους, τη γλωσσική και συναισθηματική τους έκφραση.
Η Αναστασία Κόρδαρη είναι διδακτορική φοιτήτρια στο  Παν/μιο Αθηνών με θέμα «Κούκλα-Κουκλοπαίκτης- Κοινό: Διερεύνηση στο εκπαιδευτικό πλαίσιο». Έχει τελειώσει με υποτροφία και διάκριση το μεταπτυχιακό της MΑ Arts  and Education (έρευνα στο κουκλοθέατρο) στο BirminghamCity University (UK). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Παν/μιο Πατρών). Οργανώνει εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής κούκλας για παιδιά και ενήλικες. Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Αθηνών &Επιδαύρου στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κοινού στο Αρχαίο Δράμα και Δημιουργικής Απασχόλησης ως θεατροπαιδαγωγός - εικαστικός. Είναι συνιδρυτικό μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρουCelesta.
·         Λίγα λόγια για το εργαστήριο ραπτικής από τη Σταυριανή Καλαντζή
Για αγόρια και κορίτσια από 5 ετών και πάνω. (Βασικό μάθημα στα φιλανδικά σχολεία).
Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση ραπτικής!
Χρησιμοποιούνται βελόνες ασφαλείας για παιδιά.
Με βελόνα και κλωστή καλλιεργούμε τη φαντασία και την απλή λογική, δημιουργούμε διακοσμητικά αντικείμενα, υφασμάτινα ζωάκια, ανακυκλώνουμε υλικά, μαθαίνουμε γεωμετρία μέσα από την πράξη, καλλιεργούμε δεξιότητες, δίνουμε δεύτερη ζωή στα παλιά μας ρούχα!
Η Σταυριανή Καλαντζή είναι θεατροπαιδαγωγός. Απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, εφαρμόζοντας θεατροπαιδαγωγικές τεχνικές. Είναι συνιδρυτικό μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου Celesta. Γράφει παραμύθια, σενάρια και στίχους τραγουδιών. Τα τελευταία  χρόνια ασχολείται με την ενδυματολογία και τις κατασκευές από ύφασμα.


·         Λίγα λόγια για το θεατρικό παιχνίδι, από τη Μάρα Καλαντζή
Το θέατρο είναι ένας καθρέφτης που μας δείχνει πώς είμαστε φτιαγμένοι αλλά και πώς θα μπορούσαμε να γίνουμε. Μέσα από θεατρικές ασκήσεις και τεχνικές το παιδί έχει την ευκαιρία να εκφραστεί ελεύθερα, σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Το σώμα, η κίνηση, το οργανωμένο παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, ο λόγος, η φαντασία αποτελούν τα βασικά εργαλεία της όλης βιωματικής εμπειρίας. Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, η προαγωγή της συνεργασίας και της επικοινωνίας, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης καθώς και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων.
Η Μάρα Καλαντζή
είναι θεατροπαιδαγωγός απόφοιτος του τμήματος Θεατρικών σπουδών, (Παν/μιο Πελ/σου) και πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Παν/μιο Πατρών). Σχεδιάζει και οργανώνει θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία. Συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Κοινού στο Αρχαίο Δράμα και Δημιουργικής Απασχόλησης ως θεατροπαιδαγωγός. Είναι συνιδρυτικό μέλος της ομάδας κουκλοθεάτρου Celesta.
·         Λίγα λόγια για το εργαστήριο Εικαστικών από την Αναστασία Παπαγεωργίου
Μέσα από τα βιωματικά εργαστήρια  εικαστικών, φιλοδοξούμε να μυήσουμε τα παιδιά στο μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών ώστε να αναπτύξουν ικανότητες έκφρασης, δεξιότητες κίνησης, δημιουργικότητας και αυτοπεποίθησης . Μέσα από τη χρήση των χρωμάτων και των υλικών  θα μελετήσουμε έργα μεγάλων καλλιτεχνών της ιστορίας της τέχνης και θα ανακαλύψουμε για πέμπτη  χρονιά τους ζωγράφους που όλοι κρύβουμε μέσα μας!!
Η Αναστασία Παπαγεωργίου είναι εικαστικός και παιδαγωγός εικαστικών τεχνών  της Σχολής  Καλών Τεχνών, του  τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Έχει παρακολουθήσει και ολοκληρώσει  σεμινάρια εικαστικής ψυχοθεραπείας, του μεταπτυχιακού προγράμματος  του  Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας  Αθήνας.
Τώρα συμμετέχει και εκπαιδεύεται  σε βιωματικά  σεμινάρια μέσω τέχνης, αυτογνωσίας, εναλλακτικής θεραπείας και συναισθηματικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες .Διδάσκει ελεύθερο σχέδιο και εικαστικές τέχνες σε ενηλίκους, στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής κατάρτισης και ασχολείται επαγγελματικά  με στο συντονισμό, την εμψύχωση και τη διδασκαλία εικαστικών εργαστηρίων τέχνης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε πολιτιστικούς συλλόγους και άλλους φορείς.

Σύλλογος Πολιτιστική αργολική πρόταση: δίνει διέξοδο στις ανησυχίες μας και ομορφαίνει την καθημερινότητά μας μέσα από το δρόμο της τέχνης!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ