ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Διήμερο Γ.Μανιάτη στην Ηπειρο με επισκέψεις σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αρτα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:00:00 μ.μ. | |
Διήμερο Γ.Μανιάτη στην Ηπειρο με επισκέψεις σε Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα, Αρτα
Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνάδελφο του, καθηγητή κ. Γιώργο Καψάλη, συναντήθηκε ο Γ. Μανιάτης στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού και Ελληνικής Γλώσσας, σήμα κατατεθέν της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου. 

Το κέντρο έχει φιλοξενήσει 7.000 ξένους φοιτητές από όλο τον κόσμο για να γνωρίσουν και να σπουδάσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και Γλώσσα. Οι φοιτητές παρακολουθούν 8 μήνες μαθήματα, ενώ δημιουργείται η δυνατότητα, ξένοι φοιτητές να βρουν δουλειά σε ελληνικές επιχειρήσεις με ενδιαφέροντα με τις χώρες προέλευσής τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα Κινέζοι απόφοιτοι του Ιδρύματος που απασχολούνται ήδη σε ελληνικές επιχειρήσεις.

Γ. Μανιάτης: «Ανέπτυξα στον Πρύτανη την πρότασή μου για το απελευθερωμένο, το ανεξάρτητο Πανεπιστήμιο και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας. Επίσης συζητήσαμε το πρόβλημα της μεγάλης καθυστέρησης στην πληρωμή των εκδοτών των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, με ορατό τον κίνδυνο οι φοιτητές να τα στερηθούν, όπως και τις επιθέσεις εις βάρος των ακαδημαϊκών, θέματα που πάνε το Πανεπιστήμιο πίσω».
Συζήτηση Μανιάτη με τη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ και προοδευτικούς πολίτες για την υποψηφιότητα του.

Συζήτηση με τα μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων και φίλους της Δημοκρατικής Παράταξης είχε ο Γ. Μανιάτης. Ως υποψήφιος για την προεδρία του νέου Κινήματος ανέπτυξε την πρότασή του για το αύριο της χώρας και της παράταξης, το όραμά του να γίνει η παράταξη πρωταγωνιστής των πολιτικών πραγμάτων. Ζήτησε από τους πολίτες να αξιολογήσουν τον ίδιο και τους συνυποψηφίους του «με βάση το μέχρι σήμερα έργο τους και με το ποιος θα μπορέσει με ενότητα να οδηγήσει την παράταξη πέρα από τη σημερινή στασιμότητα που δεν της αξίζει».
Γ. Μανιάτης: Να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές στους πτηνοτροφικούς συνεταιρισμούς.

Η κατάσταση και οι προοπτικές της ελληνικής πτηνοτροφίας συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Γ. Μανιάτης με το προεδρείο και το Διοικητικό Συμβούλιο του μεγαλύτερου Συνεταιρισμού της χώρας, τον πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Πίνδου. Αναλυτικότερα, συζητήθηκαν τα θέματα της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που έπληξαν το εισόδημα των μελών του Συνεταιρισμού της Πίνδου, όπως άλλωστε και όλων των παραγωγών. Τονίσθηκε πως τα θέματα της αγοράς και οι ελληνοποιήσεις μαζί με την καθυστέρηση εξόφλησης είναι σημαντικό εμπόδιο για την παραγωγή, ειδικά, μάλιστα, για τα μέλη των Συνεταιρισμών λόγω της αδιαφάνειας στις συναλλαγές το πλήγμα είναι μεγαλύτερο.

Συνολικά στην αλυσίδα ολόκληρης της παραγωγικής διαδικασίας του Συνεταιρισμού της Πίνδου, απασχολούνται χίλιοι εργαζόμενοι.

Γ. Μανιάτης: «Είμαστε υπέρ των μειωμένων φορολογικών συντελεστών για τα μέλη των οργανωμένων παραγωγών, ώστε πέρα από τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων να έχουμε κι επίλυση του διαρθρωτικού προβλήματος των μικρών εκμεταλλεύσεων στη χώρα». 
Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου δείχνει το δρόμο

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου είχε ο Γ. Μανιάτης. Η τράπεζα βασισμένη στους 16.000 συνεταιρισμένους μετόχους της αποτελεί μέσα στην κρίση μια όαση για το Τραπεζικό σύστημα που ταλανίζεται για να βρει το δρόμο του και να δώσει ρευστότητα για να στηρίξει την παραγωγή και την οικονομία. «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συνεχίζει να δείχνει πώς μέσα από σωστές επιλογές μπορείς να ξεπεράσεις την κρίση και να βοηθήσεις την περιφερειακή ανάπτυξη. Πώς ενώνοντας πολλές μικρές δυνάμεις μπορείς να γίνεις ο μοχλός της ανάπτυξης και να στηρίξεις τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα, τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις και να γίνεις παράδειγμα προς μίμηση», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου κινήματος της Κεντροαριστεράς Γ. Μανιάτης.
Επιχειρήσεις –πρωταγωνιστές παρά την κρίση
Τις εγκαταστάσεις της εξαγωγικής εταιρείας μεταποίησης και εμπορίας ψαριών IL MONDO στη Βιομηχανική Ζώνη της Πρέβεζας, επισκέφθηκε ο Γ. Μανιάτης. Μια επιχείρηση που μέσα στην κρίση διπλασίασε τη δραστηριότητά της, απασχολεί περίπου 30 άτομα και σύντομα θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε περισσότερα μεταποιημένα προϊόντα για αλυσίδες καταστημάτων. Ο Γ. Μανιάτης ανέφερε ότι «η ποιότητα των ελληνικών ψαριών είναι το καλύτερο διαβατήριο για τις εξαγωγές που τόσο συνεισφέρουν στην εθνική οικονομία. Είναι η οικονομική εξωστρέφεια που χρειάζεται η πατρίδα για να βγει από το φαύλο κύκλο της κρίσης».
ΤΕΙ Ηπείρου: Ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα, παράδειγμα προς μίμηση.

Γ. Μανιάτης: «Επισκέφθηκα τα ΤΕΙ ΗΠΕΊΡΟΥ και συζητώντας με τον Πρύτανη, Ευριπίδη Γλάβα, τον Αντιπρύτανη Αναστάσιο Τσίνα και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μονίμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ηπείρου, Νίκο Πετρόπουλο, βρέθηκα μπροστά σε μια θετική έκπληξη που με έκανε να αισθανθώ χαρούμενος. γιατί η εξωστρέφεια και η αναγνώριση από την κοινωνία της Περιφέρειας της Ηπείρου του έργου του ΤΕΙ είναι κοντά σε αυτό που διακηρύσσω για τη δημιουργική απελευθέρωση των δυνάμεων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας».

Διάλογος με τους πολίτες

Συνεχίζει τον κύκλο ανοικτών συζητήσεων με τους πολίτες ο Γ. Μανιάτης. Αύριο, Κυριακή, 8/10 συμμετέχει σε ανοικτή συζήτηση στη Ν. Μάκρη, στις 11 το πρωί στο Ξενοδοχείο «Μάτι» (Λεωφόρος Ποσειδώνος 33).

H πολιτική πρόταση του Γ. Μανιάτη σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 11/10

Ο Γιάννης Μανιάτης θα παρουσιάσει τις θέσεις του για ένα σύγχρονο Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα και τις Προγραμματικές του προτάσεις για ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο, σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, ώρα 12.00, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ