ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας: Κρύβουν την συμφωνία για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, από την Περιφέρεια στην ΕΥΔΑΠ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:51:00 μ.μ. | | |
 Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας: Κρύβουν την συμφωνία για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, από την Περιφέρεια στην ΕΥΔΑΠ
 Με αφορμή την συγκέντρωση στο Κουτσοπόδι, ο εμπαιγμός από την μεριά των υπευθύνων για το νερό του Αναβάλου, συνεχίζεται. Μέχρι χθες, μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν μελέτες, ότι έχουν γίνει αστοχίες. Από τους προηγούμενους, ότι δεν υπήρχε χρηματοδότηση, με αποτέλεσμα οι ευθύνες τους να αλληλομοιράζονται. Τώρα, ότι δεν υπάρχει Διοίκηση στο τοπικό ΤΟΕΒ, για να προχωρήσει στην άρδευση του κάμπου.

Αυτοί που έκοβαν τις κορδέλες, πριν από λίγα χρόνια, στην φιέστα των εγκαινίων, μας λένε σήμερα, ότι θα γίνει δοκιμή για το αν μπορέσει, να γεμίσει η δεξαμενή. Την ώρα που δαπανούν χρήματα για μελέτες, συντήρηση κα., για να φτάσει (καλώς) το νερό του Αναβάλου στην Ερμιονίδα, Επίδαυρο, την ίδια στιγμή ξεραίνονται καλλιέργειες και στερεύουν πηγάδια (Κουτσοπόδι, Φίχτι, Μυκήνες και σε άλλες περιοχές του αργολικού κάμπου).

Είναι τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Της τότε Νομαρχίας αλλά και της σημερινής Περιφέρειας Πελοποννήσου αλλά και των δημοτικών αρχών.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί ότι στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση του νερού του Αναβάλου στους ιδιώτες- επενδυτές. Μια ιδιωτικοποίηση, που θα επιταχύνει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Αυτός ήταν και είναι στόχος, των κυβερνήσεων και της ΕΕ και για αυτό χρονοτριβούν όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν είναι τυχαίο, ούτε σε άλλες στιγμές αλλά ούτε και στην πρόσφατη συγκέντρωση, ότι κρύβουν από τους αγρότες αλλά και συνολικά από τον λαό, την συμφωνία για την διαχείριση των υδάτινων πόρων, από την Περιφέρεια στην ΕΥΔΑΠ. Μιας ΕΥΔΑΠ, που είναι στην φάση ιδιωτικοποίησης. Την δημιουργία ακόμη, εργοστασίου αφαλάτωσης των νερών του Αναβάλου, σε ιδιώτες. Αντίστοιχα, μεγάλες ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), οι μικρομεσαίοι αγρότες του νομού, λέμε ξεκάθαρα ότι τα νερά είναι για να αρδεύεται ο αργολικός κάμπος. Θα είμαστε απέναντι σε αυτούς που θέλουν να παραδώσουν τα νερά του Αναβάλου, για άλλες χρήσεις, στους ιδιώτες.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι αν περιμένουμε να λυθούν τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα ή ότι άλλο προκύπτει, το έργο του Αναβάλου θα πηγαίνει στις καλένδες μέχρι να το παραδώσουν στους ιδιώτες. Την ίδια στιγμή, θα χάνονται παραγωγές, περισσότεροι συνάδελφοι αγρότες θα ξεκληρίζονται.

Είναι εφικτό το νερό του Αναβάλου, όπως τεχνικά αποδείχτηκε σε άλλες περιοχές, να έρθει άμεσα. Την ίδια στιγμή, να λυθεί παράλληλα, το πρόβλημα με την Διοίκηση του τοπικού ΤΟΕΒ.

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να συσπειρωθούν στον Σύλλογό. Να συγκροτήσουμε επιτροπές αγώνα μέσα από ανοιχτές συγκεντρώσεις, με αιτήματα :
• Να μπουν τώρα τα νερά στα δίκτυα ως και τις δεξαμενές, για να ποτιστούν τα χωράφια.

• Να ολοκληρωθούν τα έργα για την άρδευση των χωραφιών από το νερό του Αναβάλου.

• Να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό του Αναβάλου.

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
(ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.)





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ