Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Γ.Ανδριανός: Οι Έλληνες είμαστε ικανοί για ηρωικές στιγμές και ταυτόχρονα για πράξεις αυτοκαταστροφής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:33:00 μ.μ. | |
Γ.Ανδριανός: Οι Έλληνες είμαστε ικανοί για ηρωικές στιγμές και ταυτόχρονα για πράξεις αυτοκαταστροφής
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις εις μνήμην του Ιωάννη Καποδίστρια με αφορμή την επέτειο των 180 χρόνων από τη δολοφονία του. Ο κ. Ανδριανός μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, πολύ περισσότερο σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία των τελευταίων χρόνων, να τιμούμε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια φέρνοντας κατά νου όχι μόνο την τεράστια και ανεκτίμητη συνεισφορά του στη δημιουργία και θεσμική θεμελίωσητου ελεύθερου ελληνικού κράτους, αλλά και τον μαρτυρικό του θάνατο από χέρι Έλληνα έξω από τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.Είναι μια ηχηρή υπόμνηση ότι οι Έλληνες είμαστε ταυτόχρονα ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο - για ηρωικές στιγμές και ταυτόχρονα για πράξεις αυτοκαταστροφής.

Και ευθύνη όλων μας είναι αυτό το ιστορικό δίδαγμα να αποτελεί γνώμονα σκέψης και δράσης. Να εμπνεόμαστε ενεργά από τον αγνό πατριωτισμό, την σπάνια πολιτική ευφυία και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια,και να απορρίπτουμε σταθεράτις σειρήνες του εθνικού διχασμού και των μικροσυμφερόντων.

Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε επιτέλους από τον φαύλο κύκλο της επανάληψης των συχνά αυτο-πρόκλητων τραγωδιώνπου δυστυχώς έχουν σημαδέψει την πολυχιλιετή πορεία του έθνους μας.

Μ' αυτές τις σκέψεις, θέλω για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσωτους συντελεστές των εκδηλώσεων των ημερών αυτών, να ευχηθώ καλή συνέχεια σ' αυτές τις πρωτοβουλίες προς τιμήν ενός από τους πραγματικά σπουδαίους Έλληνες».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ