Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου 2017

"Discover Dogs 2017" 4-5 Νοεμβρίου HELEXPO MAROUSSI

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. |
"Discover Dogs 2017" 4-5 Νοεμβρίου HELEXPO MAROUSSI
 Κάθε χρόνο, η 4η Οκτωβρίου αποτελεί μια εμβληματική ημέρα για όλα τα ζώα. Η παγκόσμια ημέρα των ζώων, που έχει θεσμοθετηθεί από το 1931, αποτελεί μια υπόμνηση προσφοράς ανιδιοτελούς αγάπης στους καλύτερους φίλους των ανθρώπων.


Τα ζώα.

Το φεστιβάλ «Discover Dogs 2017», που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αυτή τη μορφή στις 4 και 5 Νοεμβρίου στο «Helexpo Maroussi», αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των ζώων, που πραγματοποιούν επί χρόνια άνθρωποι με φιλοζωικές ανησυχίες.

Το «Discover Dogs 2017» είναι μια μεγάλη φιλοζωική γιορτή, που εστιάζει στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ζώα στην ελληνική κοινωνία και παράλληλα τροφοδοτεί με γνώση τους χιλιάδες κηδεμόνες, που επισκέπτονται το φεστιβάλ προκειμένου να βελτιώσουν την καθημερινότητα των ζώων συντροφιάς τους.

Στόχος των φιλοζωικών φεστιβάλ που διοργανώνονται κάθε χρόνο είναι η προώθηση της υπεύθυνης ιδιοκτησίας των μικρών μας φίλων, έτσι ώστε την επόμενη χρονιά, στην επέτειο της «Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων» να έχουμε λιγότερα αδέσποτα από μη συνειδητοποιημένους κηδεμόνες, να έχουμε λιγότερα κρούσματα κακοποίησης ζώων και περισσότερη αγάπη προς αυτά.

Το «Discover Dogs 2017» με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ελπίζει στο διήμερο της 4ης και 5ης Νοεμβρίου να κατορθώσει να συνεισφέρει στην πολυπόθητη αλλαγή.

Στο  φεστιβάλ θα έχουμε την ευκαιρία να γιορτάσουμε την αποφασιστική σημασία που έχει το αγαπημένο μας κατοικίδιο στην ζωή μας με μια σειρά από δραστηριότητες, που είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν την πληρέστερη κυνοφιλική εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες.

Στο μοναδικό στην Ελλάδα φεστιβάλ τέτοιων προδιαγραφών θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε διαφορετικές φυλές σκύλων από τους κηδεμόνες τους, να μάθετε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τις ανάγκες τους και να συζητήσετε για τον τρόπο που θα τους προσφέρετε ένα καλύτερο μέλλον.

Βασισμένο στο τρίπτυχο «εκπαιδευμένος κηδεμόνας – παιδεία – παιχνίδι» θα αποτελέσει τον χώρο συνάντησης μικρών και μεγάλων, κηδεμόνων και φίλων του σκύλου όπου, μέσα από βιωματικές δράσεις, θα μάθουμε τόσο για τον σκύλο αλλά και για την επίτευξη της απόλυτα αρμονικής συμβίωσης μαζί του.

Στο ειδικά σχεδιασμένο αμφιθέατρο του φεστιβάλ θα υπάρξουν μια πληθώρα ενημερωτικών εκδηλώσεων, όπου εκεί θα μπορέσετε να «εξοπλίσετε» το «οπλοστάσιο» των γνώσεων σας από ειδικούς:

·         Ο διεθνής κριτής όλων των φυλών (FCI – Παγκόσμια Κυνολογική Ομοσπονδία), Γιώργος Κωστόπουλος θα μιλήσει για την ιστορία, τον χαρακτήρα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε φυλής.
·         Ειδικοί θα αναφερθούν ενδελεχώς στους τρόπους που θα επιτύχετε την ευζωία των αγαπημένων σας φίλων.
·         Θετικοί εκπαιδευτές θα σας καθοδηγήσουν σωστά για να βοηθήσετε τους σκύλους σας να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να κοινωνικοποιηθούν ομαλά.
·         Κτηνίατροι θα σταθούν στα συνηθέστερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σκύλοι μας και θα σας προσφέρουν διεξόδους με τις απαντήσεις τους.
·         Επιπρόσθετα θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να απευθύνετε τις ερωτήσεις που σας απασχολούν στους ομιλητές και να ξεδιαλύνετε μύθους και πραγματικότητα σε ένα διαδραστικό διήμερο, που θα σας προσφέρει το μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους.

Τα ζωοφιλικά σωματεία θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Discover Dogs 2017».

 Ομάδες εθελοντών από όλη την Ελλάδα θα βρίσκονται στο μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους και θα ενημερώσουν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους. Επίσης, όποιος επιθυμεί θα μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον για υιοθεσία.

Στο «Discover Dogs 2017» υποστηρίζουμε έμπρακτα το έργο των ζωοφιλικών σωματείων και αποτελεί ισχυρή πεποίθηση μας ότι η υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου είναι πράξη πολιτισμού, που προάγει τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του.

Στο μοναδικό φεστιβάλ για σκύλους  θα έχετε την ευκαιρία να εισαγάγετε το παιδί σας στην ευγενή έννοια της ζωοφιλίας. Το «Discover Dogs 2017» είναι ιδιαίτερα φιλικό προς τα παιδιά, μιας και έχουν σχεδιαστεί δεκάδες δραστηριότητες για αυτό προκειμένου να διασκεδάσει, να ψυχαγωγηθεί αλλά και να καλλιεργήσει την κλίση του προς την ζωοφιλία.

Πολύ σημαντική η παρουσία και στο φεστιβάλ αυτό της ομάδας Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων & Οργανισμών) , που έχει αναλάβει τις δράσεις για παιδιά με την πολύτιμη βοήθεια από την ομάδα «Κίτρινο πατίνι», που ετοιμάζει εκπληκτικά δρώμενα, τους Χαχανούληδες και την αστείρευτη ενέργειά τους, την πολυτάλαντη ομάδα «Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια» αλλά και την ζωγράφο Ματίνα Λαμπροπούλου που θα στήσει για μας ένα ιδιαίτερο εργαστήρι ζωγραφικής για μικρούς και μεγάλους!
Face painting, μπαλονοκατασκευές, χειροποίητες κατασκευές, μουσικοκινητικά παιχνίδια, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικά παιχνίδια, παρουσιάσεις βίντεο, διαγωνισμοί ζωγραφικής θα κάνουν πράξη την ευεργετική αλληλεπίδραση των παιδιών με τον σκύλο μέσα από ολοκληρωμένες βιωματικές εμπειρίες και θα μετατρέψουν το φεστιβάλ στον απόλυτο χώρο ψυχαγωγίας και μάθησης του παιδιού σας.

Η δημιουργός της ομάδας «Ζω.ΕΣ.», Κατερίνα Παπαποστόλου θα παρουσιάσει το βιβλίο που εμπνεύστηκε από την συγκινητική της ιστορία με το σκυλί που αποτέλεσε την αφορμή για την ίδρυση της, τη Διώνη. Το «Δώρο», ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα στις παρυφές του μαγικού ρεαλισμού θα παρουσιαστεί στα παιδιά που θα βρεθούν στο φεστιβάλ.

Το «Discover Dogs 2017» θα προσφέρει γνώση και για τον καλλωπισμό και την φροντίδα του σκύλου. Οι πλέον διακεκριμένοι groomers της Ελλάδας θα παραδώσουν σεμινάρια, θα οργανώσουν workshops προκειμένου να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις τελευταίες εξελίξεις και τα νεότερα προϊόντα στον χώρο της φροντίδας του σκύλου.

Άλλωστε η περιποίηση ενός σκύλου αποτελεί απόδειξη της ευζωίας του.

«Discover Dogs 2017» σημαίνει αστείρευτη χαρά για τους σκύλους μας. Στον κυρίως χώρο του φεστιβάλ θα στηθεί ένα μοναδικό Dog Playground, ένας χώρος σωματικής και νοητικής εκτόνωσης του σκύλου.

Τα παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο μας θα πρέπει να είναι κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητάς του και να είναι διασκεδαστικά, προσφέροντάς του ψυχική και σωματική διέγερση συνεχώς.
Το φεστιβάλ θα έχει όμως και εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Όλοι όσοι έχετε σκύλο γνωρίζετε από πρώτο χέρι την ανάγκη να εκπαιδευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να «λερώνει» μόνο εκεί όπου πρέπει. Κάτι που θα κρατήσει το σπίτι σας καθαρό και θα σας κάνει χαρούμενους.
Έτσι καθαρός θα πρέπει να διατηρηθεί και ο χώρος του φεστιβάλ, ως ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς όλους τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες.
Για να συμβεί αυτό, στον χώρο του φεστιβάλ θα δημιουργηθούν δύο μοναδικές τουαλέτες για σκύλους, μια πιστή προσομοίωση της φύσης (γρασίδι, χαλίκι, δέντρα), όπου ο σκύλος  σας θα μπορεί να «ανακουφιστεί» πριν την βόλτα του στο φεστιβάλ (στον ενημερωτικό προθάλαμο στο επίπεδο C) ή κατά τη διάρκεια της βόλτας του (στον κυρίως χώρο του φεστιβάλ).
Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για τους σκύλους μας, οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν στο φεστιβάλ παρέα και με τον δικό τους σκύλο.

Προτεραιότητα του «Discover Dogs 2017» αποτελεί η ενημέρωση και η ασφάλεια των επισκεπτών και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας για τους συμμετέχοντες και όλους τους σκύλους. Το γεγονός ότι θα υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών και κυρίως αρκετά παιδιά, αλλά και φυλές σκύλων σε διαφορετικές ηλικίες, με διαφορετικές ανάγκες και διαφορετική συμπεριφορά και κοινωνικοποίηση, μπορεί να προκαλέσει στρες στον σκύλο σας και να τον κουράσει. Αν είστε σίγουρος ότι ο σκύλος σας είναι κατάλληλα κοινωνικοποιημένος, ότι δεν είναι σε οίστρο και ότι η επίσκεψη θα είναι ευχάριστη γι' αυτόν, τότε και μόνον τότε, συμπληρώστε τη φόρμα επίσκεψης με τον σκύλο μου στην διεύθυνση www.discoverdogs.gr .  

Μην ξεχνάτε ότι υπεύθυνη κηδεμονία σημαίνει ότι σέβομαι όλους τους επισκέπτες του φεστιβάλ, τηρώ τους κανόνες ασφαλείας  και τις οδηγίες των διοργανωτών και, κυρίως, φροντίζω την καθαριότητα του χώρου.

Με την είσοδο στο φεστιβάλ, στον ενημερωτικό προθάλαμο του φεστιβάλ, στο επίπεδο C και εφόσον τηρείτε τις παραπάνω προϋποθέσεις θα συναντήσετε τον κτηνίατρο της διοργάνωσης για τον έλεγχο πριν την είσοδο σας στην μεγάλη κυνοφιλική διοργάνωση. Επίσης, στο ίδιο σημείο θα πραγματοποιηθεί και έλεγχος συμπεριφοράς και έτσι το «Discover Dogs 2017» θα σας δώσει μια μοναδική ευκαιρία να μάθετε και για τον χαρακτήρα του σκύλου σας.

Επίσης, στον ενημερωτικό προθάλαμο, στο επίπεδο C, θα υπάρχει και η δυνατότητα για Dog SittingΕφόσον πρέπει (εάν ο σκύλος σας παρουσιάσει στοιχεία άγχους)  ή θέλετε να κάνετε μια βόλτα στο φεστιβάλ, χωρίς τον σκύλο σας, τότε μπορείτε να το αφήσετε σε καταρτισμένους Dog Sitters και να περιηγηθείτε στους χώρους του φεστιβάλ.

Στο «Discover Dogs 2017» θα μπορέσετε να συλλέξετε πληροφορίες, να δείτε νέα προϊόντα διατροφής και να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες του σκύλου σας, να ανακαλύψετε υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να τον κάνουν χαρούμενο, να δοκιμάσετε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αυτούς, να κερδίσετε δώρα και να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

Ένα διήμερο φεστιβάλ ζωοφιλίας, μάθησης, χαράς και δημιουργίας, στο οποίο θα έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά.

Το «Discover Dogs 2017» είναι η μεγάλη γιορτή για τον σκύλο και τους πολλούς ρόλους που έχει στην κοινωνία μας.

Save the date – 4 και 5 Νοεμβρίου στο Helexpo Maroussi

Με δωρεάν είσοδο και πολλά δώρα. Ελάτε να ανακαλύψετε τους σκύλους στο μεγάλο φεστιβάλ «Discover Dogs  2017»

Διοργανωτής του φεστιβάλ είναι η εταιρεία WELLDONE ΜΕΠΕ. 
Η WELLDONE ΜΕΠΕ είναι η μοναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ζωoφιλικών φεστιβάλ, τα οποία προωθούν το μήνυμα της υπεύθυνης κηδεμονίας των ζώων συντροφιάς. Αδιαπραγμάτευτος σκοπός της να αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των ζώων συντροφιάς.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο:
+30 210 7794529 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@welldone.com.grΙ ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ