ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Financial Times: Στο Ναύπλιο συζητήθηκε το ενδεχόμενο "κωλοτούμπας" στην περίπτωση του Brexit

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. |
Financial Times: Στο Ναύπλιο συζητήθηκε το ενδεχόμενο "κωλοτούμπας" στην περίπτωση του Brexit
  Το ενδεχόμενο εφαρμογής του ελληνικού ...πολιτικού όρου «κωλοτούμπα» στην περίπτωση του Brexit διερευνούν οι Financial Times σε άρθρο τους με τίτλο «Μαθήματα ελληνικών στους οπαδούς του Brexit».


Οι FT σημειώνουν ότι ο όρος «κωλοτούμπα» έγινε της μόδας το 2015 περιγράφοντας τη μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα του καλοκαιριού.

Στη διάρκεια ελληνοβρετανικού συμποσίου στο Ναύπλιο το περασμένο Σαββατοοκύριακο, συνεχίζουν οι FT, οι συμμετέχοντες βρέθηκαν να διαφωνούν μεταξύ τους για το ενδεχόμενο μιας κωλοτούμπας στην περίπτωση του Brexit. Είναι δυνατόν παρά το αποτέλεσμα του δημοψηφισματος το Brexit να μην προχωρήσει;

Πολλοί ήταν αυτοί που δεν το απέκλειαν, ωστόσο δεν έδιναν πολλές πιθανότητες σε μια τέτοια εξέλιξη. Και πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι ο χρόνος κυλά χωρίς επιστροφή προς τον Μάρτιο του 2019.

Εάν είναι να συμβεί η κωλοτούμπα, συνεχίζουν οι FT, αυτό πρέπει να συμβεί μέσα στο επόμενο 12μηνο, πρώτα μεταξύ των πολιτών και εν συνεχεία μεταξύ κάποιων μελών του Κοινοβουλίου.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έκανε ζημιά στους Εργατικούς, αλλά σίγουρα θα έφερνε το χάος στους Συντηρητικούς.

Ωστόσο, σημειώνει το άρθρο, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς σε δημοσκοπήσεις διαφαίνεται μια κάποια μεταστροφή της κοινής γνώμης υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.


Πηγή: reporter.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ