Σάββατο, 7 Οκτωβρίου 2017

Έγινε και αυτό: Γονείς θα καταβάλουν διατροφή στον γιο τους που έδιωξαν από το σπίτι γιατί είναι gay

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:11:00 μ.μ. |
Έγινε και αυτό: Γονείς θα καταβάλουν διατροφή στον γιο τους που έδιωξαν από το σπίτι γιατί είναι gay
 Δικαστήριο της Νάπολης αποφάσισε ότι οι γονείς ενός 18χρονου αγοριού θα πρέπει να του καταβάλουν μηνιαία διατροφή, μέχρι να μπορέσει να γίνει οικονομικά αυτόνομος. Η συγκεκριμένη απόφαση βασίζεται στην προσφυγή του νέου, ο οποίος υποχρεώθηκε από την μητέρα του να εγκαταλείψει το οικογενειακό του σπίτι, επειδή είναι ομοφυλόφιλος και διατηρεί δεσμό.

Η υπόθεση προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην Ιταλία, με σειρά αναφορών στον Τύπο και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η απόφαση της μητέρας κρίθηκε παράνομη επειδή, αν και είναι χωρισμένη, της είχε επιτραπεί να παραμείνει στην συζυγική στέγη ώστε να μπορεί να συνεχίσει να φροντίζει τα παιδιά της.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η μητέρα δεν επιτρέπει στον γιο της, Φραντσέσκο, να βλέπει την μικρότερη αδελφή του για να μην την επηρεάσει αρνητικά, «λόγω του ότι είναι ανοικτά ομοφυλόφιλος».

Ο 18χρονος Ναπολιτάνος μπόρεσε να βρει σπίτι -μαζί με τον επίσης νεαρό σύντροφό του- χάρη στην ουσιαστική στήριξη της οργάνωσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων Arcigay Napoli.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ