ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στα voucher - Αναρμόδια δήλωσε η Περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:05:00 π.μ. | |
Απλήρωτοι εργαζόμενοι στα voucher - Αναρμόδια δήλωσε η Περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ
Το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 25/10/2017 παρέμβαση στην Περιφερειακή Διευθύντρια Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ, για το οξυμένο πρόβλημα των απλήρωτων εργαζομένων στα προγράμματα voucher.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων, οι εργαζόμενοι σε αυτά τα προγράμματα απασχόλησης, βιώνουν εδώ και μήνες τον δικό τους γολγοθά μιας και είναι αναγκασμένοι να παρέχουν την εργασία τους, στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους χωρίς να πληρώνονται ούτε τα ψίχουλα που τους οφείλονται από αυτά τα προγράμματα, με αποτέλεσμα να μην έχουν καν τα χρήματα να μετακινηθούν προς την δουλειά τους.

Πολλοί από τους συναδέλφους αυτούς έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, απλήρωτα νοίκια, κτλ.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

Για την κυβέρνηση και το κεφάλαιο όλα βαίνουν καλώς καθώς και το κεφάλαιο βγάζει τα κέρδη του με τσάμπα εργαζόμενους και η κυβέρνηση λέει ότι πολεμάει την ανεργία.

Το πιο τραγελαφικό είναι ότι σε κάποιους από τους ελάχιστους συναδέλφους που έχουν πληρωθεί το αστρονομικό ποσό των 600 ευρώ, έχει παρακρατηθεί ο ΕΝΦΙΑ!

Στην σημερινή παρέμβαση η Περιφερειακή διευθύντρια του ΟΑΕΔ δήλωσε αναρμόδια, λέγοντας ότι υπεύθυνο είναι το Υπουργείο εργασίας στο οποίο δεν έχει την δικαιοδοσία να παρέμβει, και ότι δεν μπορεί να χάσει χρόνο ώστε να το διευθετήσει. Παρόλο που το περασμένο Μάη έκανε "αλά μπρατσέτα" περιοδείες στις εργατικές γειτονιές, μαζί με την διοικήτρια του ΟΑΕΔ και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου εργασίας ώστε να μας πείσει ότι η κυβέρνηση "τα πάει καλά", ισχυρίζεται ότι δεν έχει ευθύνη.

Το παιχνίδι με το μπαλάκι ευθυνών το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι και πλέον δεν ξεγελιούνται. Ξέρουν πολύ καλά ότι η περιφερειακή διεύθυνση Πελοποννήσου του ΟΑΕΔ, όπως και η κεντρική διεύθυνση του ΟΑΕΔ είναι διορισμένοι από την κυβέρνηση και άρα έχουν ευθύνη για τις πολιτικές που εφαρμόζονται.

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,

Είναι σίγουρο ότι όσο δεν ξεσηκωνόμαστε τόσο θα χειροτερεύουν οι όροι διαβίωσής μας, την ίδια ώρα που θα αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Καλούμε τους εργαζόμενους στα voucher, τους ανέργους του κλάδου, να οργανωθούν στο κλαδικό μας σωματείο και να παλέψουν από κοινού με όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο, ενάντια σε αυτήν την ζωή που μας έχουν διαμορφώσει.

Πηγή: thebest.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ