ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Στους 19 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών στη θάλασσα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:01:00 μ.μ. |
Στους 19 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Εντοπίστηκαν οι σοροί δύο ανδρών στη θάλασσα
 Από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντοπίστηκαν οι σοροί ακόμη δύο ανδρών στον κόλπο της Ελευσίνας. Οι σοροί ανασύρθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο Νοσομείο.

Αγνοούμενοι και τραυματίες

Τα σωστικά συνεργεία καταβάλουν προσπάθειες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων αγνοουμένων, και σύμφωνα με την πυροσβεστική βρίσκονταν είτε στα σπίτια τους είτε σε οχήματα στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η κακοκαιρία.

Μόνο στην περιοχή της Μάνδρας η Πυροσβεστική δέχθηκε χθες 250 κλήσεις για παροχή βοήθειας. Επιπλέον, άλλες 70 κλήσεις δέχθηκε από την Αθήνα και την Αίγινα και 350 από την Κατερίνη.

Δώδεκα άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ωστόσο η κατάσταση της υγείας μιας γυναίκας είναι πιο σοβαρή και νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της περιοχής της Μάνδρας και της Νέας Περάμου μετρούν τις πληγές τους από τη θεομηνία με τεράστια προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.

Δραματική έκκληση από τη Δήμαρχο Μάνδρας: Καταστράφηκαν 2.000 νοικοκυριά

Την οργή και την απόγνωση των κατοίκων της Μάνδρας, για την ολοκληρωτική καταστροφή από τις πλημμύρες που κόστισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους, εξέφρασε η δήμαρχος της περιοχής, Ιωάννα Κριεκούκη.

Συνολικά, 2.000 νοικοκυριά έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά, καθώς έχουν ζημιές που δεν επιδιορθώνονται, σύμφωνα με την ίδια. Επίσης, έχουν καταστραφεί όλα τα οχήματα που βρέθηκαν στην καταστροφική πορεία των χειμάρρων.

«Δεν μπορούμε να θάψουμε τους νεκρούς μας», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κ. Κριεκούκη, σημειώνοντας ότι ο δρόμος είναι «κομμένος» από 4 βυτιοφόρα που έχουν θαφτεί στη λάσπη.

«Πού είναι το έργο της Αθηνών - Θηβών;» αναρωτήθηκε, σημειώνοντας πως η γραφειοκρατία καθυστερεί την εκπόνηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν εξαγγελθεί.

Εξαιτίας της βροχής, που δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων, η καταγραφή των ζημιών προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Πηγή: euro2day.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ