Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017

Πρεμιέρα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. |
Πρεμιέρα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29 Νοεμβρίου
 Το εναρκτήριο λάκτισμα για μπαράζ πλειστηριασμών ακίνητων θα δοθεί σε λιγότερο από δέκα ημέρες μετά τη συμφωνία των συμβολαιογράφων με την κυβέρνηση και την έναρξη της ηλεκτρονικής διαδικασίας.

Σε πρώτη φάση τα ακίνητα που θα βγούνε στο... σφυρί θα αφορούν μεγάλες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων που ξεκινούν από 500.000 ευρώ και ξεπερνούν ακόμη και τα 2 εκατ. ευρώ.

Η άρση της αποχής των συμβολαιογράφων, μετά τις ισχυρές διασφαλίσεις που έλαβαν από την κυβέρνηση, αναμένεται να αποφασιστεί στη γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου.

Επιπλέον στις 4 Δεκεμβρίου αναμένεται να ακολουθήσει και η γενική συνέλευση των συμβολαιογράφων της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει η άρση της αποχής.

Η επιλογή των τραπεζών σε αυτή τη φάση είναι να ξεκινήσουν με τους μεγάλους οφειλέτες όπως άλλωστε έχει διευκρινίσει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης.

«Υπάρχει η δική μας επιλογή στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να επικεντρωθούμε στις μεγάλες υποθέσεις, διότι αυτή είναι η προτεραιότητα. Δεν σημαίνει όμως ότι μεταγενέστερα ότι υπάρχει κάποια συμφωνία ότι δεν θα συνεχίσουμε να κάνουμε πλειστηριασμούς» σημείωσε πρόσφατα ο κ. Καραμούζης και πρόσθεσε:

«Είναι ένα εργαλείο απαραίτητο για να μπορέσουμε να επιλύσουμε το μεγάλο θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό είναι απαραίτητο. Εάν δεν επιλυθεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δεν θα μπορέσει η οικονομία να ανακάμψει με ισχυρούς ρυθμούς και να επανέλθει σε διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης» επέμεινε ο πρόεδρος της ΕΕΤ, πρόσθεσε όμως ότι «οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι, με κοινωνική ευαισθησία και με προσπάθεια να επικεντρωθούμε στην αρχή στις μεγάλες υποθέσεις».

Πηγή: kerdos.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ