ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Κάθειρξη 5 ετών σε τσιγγάνο που λήστεψε το θείο του - Κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:05:00 μ.μ. |
Κάθειρξη 5 ετών σε τσιγγάνο που λήστεψε το θείο του -  Κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου
 Από τους τακτικότερους κατηγορουμένους του Εφετείου Καλαμάτας, ένας τσιγγάνος χθες δικάσθηκε για μια ακόμη φορά σε κάθειρξη 5 ετών για ληστεία ως υπότροπος, παρά το γεγονός ότι ο θείος του «μαλάκωσε» την κατάθεσή του.

Ο τσιγγάνος, που έχει συλληφθεί και καταδικασθεί πάρα πολλές φορές, κρατείται στις φυλακές Ναυπλίου. Η εισαγγελέας ζήτησε χθες την ενοχή του και, μάλιστα, πρότεινε να του επιβληθεί κάθειρξη 10 ετών, ενώ αποφασίστηκε η έφεσή του να μην είχε αναστέλλουσα δύναμη και έτσι θα παραμείνει στις φυλακές.

Τον γρονθοκόπησε

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την 1η Αυγούστου ο κατηγορούμενος μαζί με το θείο του βρίσκονταν σε καφενείο. Κάποια στιγμή που έμειναν μόνοι τους ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε, τον γρονθοκόπησε, τον πέταξε στο έδαφος και του πήρε από το παντελόνι 320 ευρώ.
Ωστόσο, χθες ο θείος ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας ανασκεύασε την κατάθεσή του και δήλωσε ότι ο ανιψιός του δεν τον χτύπησε, απλώς του πήρε τα λεφτά από την τσέπη. Μάλιστα, σχεδόν είπε ότι τον… προκάλεσε, αφού ισχυρίσθηκε ότι η τσέπη του ήταν σκισμένη, έτσι είδε τα λεφτά ο κατηγορούμενος και αποφάσισε να τα πάρει.

Απολογία

Για τη ληστεία ενημερώθηκε από το θείο η Αστυνομία και τον εντόπισαν στην περιοχή του ΤΕΙ. Όταν συνελήφθη είχε πάνω του μέρος των χρημάτων που είχε αρπάξει, τα οποία και επιστράφηκαν στο θείο.

Στην απολογία του ο τσιγγάνος δήλωσε ότι είναι τοξικομανής, είδε τα χρήματα να εξέχουν από την τρύπια τσέπη και μπήκε στον πειρασμό να τα αρπάξει. Αρνήθηκε ότι χτύπησε το θείο του και ζήτησε συγγνώμη.

Ωστόσο, το δικαστήριο δε δέχτηκε τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο για ληστεία ως υπότροπο.

Της Βίκυς Βετουλάκη
Πηγή: tharrosnews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ