ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:06:00 μ.μ. |
Στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη»
Με τη συμμετοχή 400 ατόμων, μεταξύ των οποίων 250 εκπροσώπων Συλλόγων Ασθενών από όλη τη χώρα, θα ανοίξει τις εργασίες του για 6η συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών-Patients in Power Conference στις 21 Νοεμβρίου 2017 στο Divani Caravel.

Την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Ομιλία θα πραγματοποιήσει και η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Στο συνέδριο θα απευθύνει ομιλία ο Dr Stanimir Hasurdjiev, ιδρυτής και Πρόεδρος του Bulgarian National Patients’ Organization, του μεγαλύτερου ενιαίου φορέα ασθενών της Βουλγαρίας με 80 οργανώσεις-μέλη, ο οποίος είναι επίσης μέλος του ΔΣ του Europen Patients Forum, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές για την οργάνωση, την ενδυνάμωση και τη διεκδίκηση από το κίνημα ασθενών της Βουλγαρίας.

Θα παρουσιαστούν επίσης ευρήματα πανευρωπαϊκής έρευνας σχετικά με τη συμμετοχή των ασθενών στην πολιτική υγείας στην Ευρώπη, με αναφορά και στη χώρα μας, από τον Αναπληρωτή Καθηγητή Πολιτικής Υγείας και Αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κυριάκο Σουλιώτη.

Την εισαγωγή του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο Γιώργος Καλαμίτσης, Πρόεδρος Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας, παρουσιάζοντας και τα πρώτα ευρήματα από το έργο της Επιτροπής.

Την πρώτη θεματική ενότητα του συνεδρίου, που αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, εν όψει και της εφαρμογής του νέου νομοσχεδίου, θα συντονίσει ο Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντής Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο Dr Silviu Domente, Senior Adviser, Health Policy, Division of Health Systems & Public Health, WHO Regional Office for Europe και επικεφαλής του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα, η Άννα Μαστοράκου, Πυρηνικός Ιατρός, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ και ο Χρήστος Δαραμήλας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Τη δεύτερη ενότητα του Συνεδρίου, που είναι αφιερωμένη στα ειδικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς της Περιφέρειας, θα συντονίσει η Αντιπρόεδρος του ΣΟΦΨΥ Σερρών, ΓΓ GAMIAN-Europe, Κατερίνα Νομίδου, με τη συμμετοχή της Διοικήτριας της 7ης ΥΠΕ, Ελένης Μαυρομμάτη, του Προέδρου του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας N. Δωδεκανήσου, Κωνσταντίνου Θανόπουλου, του Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Κυκλάδων, Ιωάννη Δεναξά, και του Μαιευτήρα-Γυανικολόγου στο ΓΝ Θήρας Ιάσωνα Κριτσωτάκη.

Στην τρίτη θεματική ενότητα του συνεδρίου, με θέμα την Πρόσβαση των ασθενών στο φάρμακο και στις θεραπείες, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, υπό τον συντονισμό του Προέδρου της «Θετικής Φωνής»-Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος και Προέδρου του European Aids Treatment Group, Νίκου Δέδε, με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Γεώργιου Γιαννόπουλου, του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, της Α’ Αντιπροέδρου του ΕΟΦ και Προέδρου της ΠΕΦΝΙ, Δέσποινας Μακριδάκη, του Γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.ΟΚ.), Γιώργου Καπετανάκη, της Γενικής Διευθύντριας της ΠΕΦ, Φαίης Κοσμοπούλου, και του Μέλους ΔΣ και Προέδρου της Επιτροπής Ασθενών του ΣΦΕΕ, Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Στην τελευταία ενότητα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από τις ακόλουθες οργανώσεις ασθενών: ΑγκαλιάΖΩ-Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου, Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης, Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών, Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων (ΠΕΣΠΑ), Πανελλήνιος Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση «Hellenic Cystic Fibrosis Association», Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών, Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη», ενώ θα παρουσιαστεί και η «Ευρωπαϊκή Ακαδημία Ασθενών» ως καλή πρακτική εκπαίδευσης για τους ασθενείς.

Το συνέδριο διοργανώνεται από Οργανωτική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι 16 Φορέων Ασθενών σε συνεργασία με το Health Daily, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της ΠΕΦ και του ΣΦΕΕ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ