Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνησε το «Ναύπλιο-Artiva 4ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:15:00 π.μ. |
Ξεκίνησε το  «Ναύπλιο-Artiva 4ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ»
 To «Ναύπλιο-Artiva Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ» που διοργανώνει η ARTIVA Cultural Management και Advertising υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων και του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στο Ναύπλιο. 

Το φεστιβάλ χωρίζεται σε δύο μέρη.

Στο διαγωνιστικό όπου οι χορωδίες καλούνται να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους και να βαθμολογηθούν από κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από διεθνώς καταξιωμένους κριτές και το ελεύθερο πρόγραμμα όπου οι χορωδίες παρουσιάζουν το καλλιτεχνικό τους έργο χωρίς να βαθμολογούνται. 
Το φεστιβάλ φιλοδοξεί να προβάλλει την καλλιτεχνική δημιουργία, να αναδείξει το έργο των διευθυντών χορωδιών και των χορωδών αλλά και να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έργα ελλήνων και ξένων συνθετών μέσα από το χορωδιακή τέχνη.
Ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ είναι το Βουλευτικό.To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» εκτός από την καλλιτεχνική του διάσταση έχει και αυτή της γνωριμίας των επισκεπτών με την πόλη του Ναυπλίου (μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας) με σημαντική σύγχρονη ιστορία (1η πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους) αλλά και τις Αργολίδας γενικότερα με τα παγκοσμίου φήμης αρχαία ιστορικά μνημεία (Μυκήνες, Επίδαυρος, Αρχαία Τίρυνθα).
To «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ», κατέστη θεσμός για το Ναύπλιο αφού κάθε χρόνο πάνω από 1200 χορωδοί και ένας μεγάλος αριθμός συνοδών-επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό τιμούν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές για την επόμενη χρονιά.
Το «ΝΑΥΠΛΙΟ-ARTIVA 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως της 19 Νοεμβρίου 2017. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης.
Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ έγινε με χαιρετισμό του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου και του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Φεστιβάλ Θεοδόση ΑντωνιάδηΤο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της έναρξης του Φεστιβάλ ξεκίνησε το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ» και η Χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου (Μικτό Πολυφωνικό Σχήμα) και
Σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 με ώρα έναρξης τις 20.00 θα εμφανιστούν οι χορωδίες

-Χορωδία Συλλόγου “Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι”
-Χορωδία Δήμου Σωτήρας – Αμμοχώστου
-Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Συμφωνία» Ναυπλίου
-Χορωδία Τρίπολης

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ