Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

Νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:51:00 μ.μ. | |
Νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς η Φώφη Γεννηματά
 Η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια των εκλογών για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό 57,56%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 42,44%.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας Νίκος Αλιβιζάτος «μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι νικήτρια είναι η κ. Γεννηματά». Πρόσθεσε ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΔΗΣΥ προηγείται σε όλες της Περιφέρειες της χώρας πλην της Κρήτης, όπου προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εμφανίζει αυξημένα ποσοστά και στην Αττική

Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας η αποχή κυμάνθηκε στο 26%, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Ο κ. Αλιβιζάτος πάντως εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή του κόσμου στον δ' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σε 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό.

Γεννηματά: Μαζί για τη νίκη

Στο Καματερό ψήφισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά. Η κα Γεννηματά δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος: «Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

Ανδρουλάκης: Η φλόγα που άναψε να μην σβήσει

Στο Ηράκλειο Κρήτης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Την προηγούμενη Κυριακή, ο ηθικός κόσμος της χώρας άναψε μια φλόγα ελπίδας. Εύχομαι, με τη μαζική συμμετοχή του και την επιλογή του, αυτή η φλόγα ελπίδας να μην σβήσει. Για το καλό της παράταξης, αλλά πάνω απ’ όλα για το καλό της πατρίδας» τόνισε αμέσως μετά.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, σημειώνοντας με αυτή την αφορμή ότι: «πρέπει όλες αυτές οι στρεβλώσεις του κράτους μας, που άλλα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αντιμετωπίσει, να είναι στο επίκεντρο των θέσεών μας, των απόψεών μας και των καθηκόντων μας. Για να σταματήσουμε να έχουμε εκατοντάδες θύματα κάθε χρόνο στη χώρα μας».

Σε εκλογικό τμήμα του Ηρακλείου Κρήτης ψήφισε ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης ψήφισε στο Άργος και τόνισε πως πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια ώστε η παράταξη να φτάσει εκεί που της αξίζει και για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Στην Αθήνα ψήφισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης.

«Όποιος μιλά συγκεκριμένα, ολοκληρωμένα, υπεύθυνα και λέει εφικτά πράγματα που θα βγάλουν τη χώρα στο μέλλον, αυτός θα κερδίσει το στοίχημα. Αυτό πρέπει να κάνει η δημοκρατική παράταξη», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Μήνυμα ενότητας από τον Κ. Σημίτη

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο Κώστας Σημίτης υπογραμμίζοντας προς όλους τους εμπλεκόμενους στο εγχείρημα ότι:«Η παραδοσιακή άποψη πως «οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν» δεν πρέπει να ισχύσει. Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας: Όλοι μαζί.»

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: « Σήμερα ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας ενιαίας κεντρο-αριστερής παράταξης, που συνενώνει διάφορες τάσεις και ομάδες σε μια κοινή πορεία. Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει άμεση συνέχεια. Να δημιουργηθεί ένα κοινό όργανο από τους κύριους πρωταγωνιστές, για να απαντήσει ενωμένο στα δυο κύρια προβλήματα: την πορεία προς το συνέδριο και τις πολιτικές κατευθύνσεις της παράταξης.
Η παραδοσιακή άποψη πως "οι νικητές διατάσσουν και οι ηττημένοι υπακούουν" δεν πρέπει να ισχύσει.
Ένας και μόνον είναι ο κανόνας της μελλοντικής επιτυχίας : Όλοι μαζί».

Θεοχαρόπουλος: Αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση της σοσιαλδημοκρατίας


Ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας σε δήλωση του στη συνέχεια:. «Σήμερα ολοκληρώνεται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναζωογόνηση του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς. Από εδώ και πέρα είναι πραγματικά στο χέρι μας οι διεργασίες να οδηγήσουν σε ένα σύγχρονο προοδευτικό σοσιαλδημοκρατικό φορέα με στόχο την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και ένα νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα. Αυτή η ευκαιρία που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο δεν πρέπει να χαθεί. Όλοι στις κάλπες σήμερα. Και οι 210 χιλιάδες πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή. Για μια ισχυρή ενιαία προοδευτική παράταξη. Με ενότητα θα τα καταφέρουμε».

Υπενθυμίζεται ότι στην εκλογική μάχη της προηγούμενης Κυριακής, η κ. Γεννηματά συγκέντρωσε 41,27%, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης το 24,73% των ψήφων.

Η διαδικασία θα είναι απλούστερη, γιατί δεν απαιτείται συμπλήρωση αίτησης, ούτε η καταβολή 3 ευρώ, ενώ μπορεί κανείς να ψηφίσει όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο όπου ψήφισε την περασμένη Κυριακή, έχοντας μαζί του την ταυτότητά του ή το διαβατήριο. Να σημειωθεί ότι μπορεί να ψηφίσει μόνο όποιος είχε ψηφίσει και την πρώτη Κυριακή. Όποιος θέλει μπορεί να δώσει χρήματα για τους πληγέντες στη Δυτική Αττική.

Κάλεσμα για συμμετοχή

Πρόσκληση για ευρεία συμμετοχή απηύθυνε και ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας ώστε «να επιβεβαιώσουμε με την ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή».

Ο κ. Αλιβιζάτος επεσήμανε πως «η Προοδευτική Παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από Δευτέρα» και σημείωσε πως η Επιτροπή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι η ψηφοφορία αδιάβλητη.

Και ο Νίκος Αλιβιζάτος κατέληξε λέγοντας ότι «ανεξάρτητα από ποιον/α συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, καλώ τον καθενα και την καθεμιά να ψηφίσει, γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες την περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη».

Πηγή: tanea.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ