ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Ανδριανός: Να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση της μεταφοράς μαθητών στην Αργολίδα από τα ΚΤΕΛ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:28:00 π.μ. | |
Ανδριανός: Να διασφαλιστεί άμεσα η συνέχιση της μεταφοράς μαθητών στην Αργολίδα από τα ΚΤΕΛ
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη και τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την επικείμενη διακοπή μεταφοράς μαθητών από και προς τα σχολεία από ΚΤΕΛ στην Αργολίδα.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

“Η ΚΤΕΛ Αργολίδας ΑΕ ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη 21 Νοεμβρίου δεν θα διεξάγει κανένα δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών προς και από τα σχολεία, καθώς της οφείλονται πάνω από 1,3 εκ. Ευρώ, με αποτέλεσμα η εταιρία να αναγκάζεται να παίρνει δάνεια κίνησης ώστε να μπορεί να πληρώνει τα καύσιμα για την κίνηση των λεωφορείων, τα ημερομίσθια των οδηγών και των ιδιοκτητών-οδηγών καθώς και τα κόστη συντήρησης και λειτουργίας, ενώ προσφάτως η συνεργαζόμενη τράπεζα έκλεισε κάθε κανάλι ρευστότητας και δανειοδότησης απειλώντας με άμεση καταγγελία της σύμβασης εντός των αμέσως προσεχών ημερών.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί από τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών είναι εξαιρετικά οξύ δεδομένης της γεωγραφίας της Αργολίδας με αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ιδίως σε απομακρυσμένα χωριά, να απέχουν πολλά χιλιόμετρα από τα σχολεία, ενώ οι γονείς, οι οποίοι στην μεγάλη πλειονότητά τους είναι αγρότες, δεν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν την καθημερινή μεταφορά τους.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών στην Αργολίδα”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ