ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί - Ανέστειλαν την αποχή οι συμβολαιογράφοι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:23:00 π.μ. |
Ξεκινούν οι πλειστηριασμοί - Ανέστειλαν την αποχή οι συμβολαιογράφοι
Ανεστάλη η πανελλαδική αποχή των συμβολαιογράφων κατά την σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς Αιγαίου και Δωδεκανήσου με μοναδικό θέμα του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Έτσι, θα διεξαχθούν κανονικά 18 οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεθαύριο Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017.

Παράλληλα, 5 από τα 13 μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, που παραιτήθηκαν εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς και στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου τους και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα.

Ειδικότερα, με πλειοψηφία, μετά την αποχώρηση μεγάλου αριθμού συμβολαιογράφων από τις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης, αποφασίστηκε η αναστολή της πανελλαδικής αποχής των συμβολαιογράφων από του ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη γενική συνέλευση είχε αποφασίσει αποχή των συμβολαιογράφων έως 31 Δεκεμβρίου 2017.

Συγκεκριμένα, κατά την γενική συνέλευση δια ανατάσεως των χειρών:

●158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) στον έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των 3 υπουργών, β) στην άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) στη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

● 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν τη λήξη της αποχής, χαρακτήρισαν όμως άτυπη τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γ. σ.

●36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

●37 ψήφισαν να συνεχιστεί η αποχή, όπως είχε αποφασιστελι μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Συμβολαιογράφοι που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση υποστήριζαν ότι με την σημερινή απόφαση, δίδεται 2μηνο περιθώριο στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της τόσο για αυτόφωρες συλλήψεις όσων επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών και για τα αστυνομικά μέτρα ως προς την ασφάλεια τους, όσο και για αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Η επόμενη γενική συνέλευση τοποθετείται γύρω στις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου κι αν μέχρι τότε τα κυβερνητικά λόγια δεν έχουν υλοποίηση τις δεσμεύσεις τους οι συμβολαιογράφοι θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Οι παραιτηθέντες

Κατά την έναρξη των εργασιών της σημερινής γενικής συνέλευσης 5 μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Αθηνών κ.λπ. παραιτήθηκαν και αποχώρησαν, ενώ η γενική συνέλευση συνεχίστηκε, καθώς έχει την απαιτούμενη απαρτία.

Οι 5 παραιτηθέντες κατά τις εργασίες της γενικής συνέλευσης εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς και στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, που οδήγησαν τους συμβολαιογράφους, μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών, μέσα και έξω από τα Ειρηνοδικεία, να καλούνται σήμερα να πάρουν θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της αξιολόγησης.

Τα 5 μέλη που παραιτήθηκαν είναι: Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη.

Πηγή: protothema.gr
Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ