ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Παντελής Κοκκινόπουλος από την Καλαμάτα: «Μπούρδες» όσα λέγονται περί προστασίας της πρώτης κατοικίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. |
Παντελής Κοκκινόπουλος από την Καλαμάτα: «Μπούρδες» όσα λέγονται περί προστασίας της πρώτης κατοικίας
 Η κοινωνική αντίδραση είναι ο μόνος δρόμος για εμποδιστεί η αρπαγή της λαϊκής εξουσίας από το κράτος και τις τράπεζες συμφώνησαν και υπογράμμισαν οι ομιλητές στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε τη Δευτέρα το βράδυ, στο ξενοδοχείο «REX», η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Καλαμάτας.

Δύο ακτιβιστές και ένας νομικός υπογράμμισαν ότι το νομικό πλαίσιο δεν παρέχει καμία απολύτως προστασία στην πρώτη κατοικία των λαϊκών οικογενειών, ό,τι και αν υποστηρίζουν η κυβέρνηση και τα κεντρικά κανάλια της χώρας.

Την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, η Επιτροπή θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Μίλησαν ο γιατρός από την Αργολίδα Παντελής Κοκκινόπουλος, ο οποίος πρόσφατα συνελήφθη με άλλους ακτιβιστές και κατηγορείται για την παρεμπόδιση πλειστηριασμού λαϊκής περιουσίας, η Ντίνα Κοέδρου από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στο Δήμο Ιλίου και ο δικηγόρος Τάσος Κώνστας.

Συντόνισε ο δικηγόρος και μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα Καλαμάτας, Κώστας Κρόμπας, που μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει πλέον, με την αυτεπάγγελτη δίωξη των ατόμων που παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας, το νομικό πλαίσιο ώστε να αναχαιτίσει τη δυνατότητα της κοινωνικής αντίδρασης ενάντια στο εγχείρημα της υφαρπαγής της λαϊκής στέγης.

Επίσης ο Κώστας Κρόμπας τόνισε ότι από την κυβέρνηση και κεντρικά μέσα ενημέρωσης διατυπώνονται ξετσίπωτα ψέματα κατά του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς, όπως ότι ο λόγος που κινητοποιούνται είναι για να παρεμποδίσουν το πλειστηριασμό μεγάλης αξίας περιουσιακών στοιχείων, δεδομένου ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται. Ο δικηγόρος υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία προστασία της πρώτης κατοικίας και σχολίασε ότι είναι ανήθικο να αποδίδονται τέτοιες κατηγορίες στο κίνημα και επιπλέον οι μεγαλόσχημοι της χώρας να εμφανίζονται ότι εκείνοι είναι οι προστάτες των αδυνάτων. Χαρακτηριστικά ο κ. Κρόμπας ανέφερε ότι σχετικά πρόσφατα έγινε ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας μιας ηλικιωμένης και άρρωστης γυναίκας, στην Κορινθία, για χρέος 60.000 ευρώ.

Ο Παντελής Κοκκινόπουλος χαρακτήρισε «μπούρδες» όσα λέγονται περί προστασίας της πρώτης κατοικίας. Ανέφερε ότι πάρα πολύς κόσμος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του δεδομένου ότι τα χρέη φτάνουν πλέον τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν το 130% του ΑΕΠ. Πρόκειται για χρέη προς το κράτος, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και σε μικρότερο ποσοστό σε ιδιώτες. Ο κ. Κοκκινόπουλος κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει προκειμένου να επιτύχει μια γενναία σεισάχθεια για όσους δεν μπορούν να αποπληρώσουν το χρέος τους και ευνοϊκή ρύθμιση για τους οφειλέτες των λαϊκών τάξεων, καθώς επίσης και για απεγκλωβισμό από τη φυλακή του ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η Ντίνα Κοέδρου ανέφερε ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών λειτουργεί με συνελευσιακές διαδικασίες, χωρίς επικεφαλής και καθοδηγητές και με κίνητρο την προστασία των αδυνάτων. Τόνισε ότι στο Ίλιον όπου δραστηριοποιείται η ίδια το κίνημα δεν έχει επιτρέψει από το 2014 να γίνει κανένας πλειστηριασμός και τόνισε ότι παντού μπορούν να αναπτυχθούν ανάλογα κινήματα.

Τέλος ο Τάσος Κώνστας υποστήριξε ότι το κράτος και οι τράπεζες υφαρπάζουν με τοκογλυφικούς τρόπους την περιουσία των πολιτών και πως το μοναδικό μέσο αντίδρασης είναι οι κινηματικές δράσεις διότι, όπως επέμεινε, το Σύνταγμα έχει καταλυθεί και το κράτος με τις τράπεζες δρουν κατά του λαού ανεξέλεγκτα και χωρίς ίχνος νομιμότητας.

Στ.Μ.
Πηγή: kalamatajournal.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ