ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Τρίτη η Πελοπόννησος σε καταγγελίες για διαφθορά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:57:00 π.μ. |
Τρίτη η Πελοπόννησος σε καταγγελίες για διαφθορά
Όσο μεγαλώνει η κρίση, τόσο μεγαλώνει και η διαφθορά... Αυτό αποτυπώνεται, τουλάχιστον, στην ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το έτος 2016 που περιλαμβάνει τις καταγγελίες για κάθε είδους ατασθαλία στον δημόσιο τομέα. 

Σημειωτέον ότι για ακόμα μία χρονιά πρωταθλητές στη διαφθορά είναι τα ΝΠΔΔ και οι Δήμοι, ενώ τρίτη έρχεται σε καταγγελίες η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως φαίνεται και στον αντίστοιχο πίνακα, αν και με μεγάλη διαφορά από την πρώτη στον πίνακα Περιφέρεια Αττικής και τη δεύτερη, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι έλεγχοι, όπως αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση για το έτος 2016 του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, την οποία η επικεφαλής της Αρχής Μαρία Παπασπύρου παρεδωσε στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, έγιναν κυρίως μετά από σχετικά πορίσματα-εκθέσεις των υπηρεσιών και επώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, από τις 1.688 υποθέσεις που χειρίστηκε ο ΓΕΔΔ το 2016 οι 923 (54,7%) αφορούσαν οικονομική διαχείριση, 212 (12,6%) παραβίαση διοικητικών διαδικασιών και 120 (7,1%) πολεοδομικά θέματα.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες για τις οποίες υπήρχαν οι περισσότερες καταγγελίες, στην κορυφή βρίσκονται οι εποππτευόμενοι ιδιωτικοί φορείς του Δημοσίου, δηλαδή, τα ΝΠΙΔ (46,3%), οι δήμοι (22,2%) και τα υπουργεία (7%).

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή των ελέγχων ανά φορέα, πρωταθλητές είναι η Αττική (27,2%) και η Κεντρική Μακεδονίας (18,7%), ενώ ανά πληθυσμό 100.000 κατοίκων το Νότιο Αιγαίο (13,4%) και Ιόνια Νησιά και η Δυτική Μακεδονία με 10%.
Πηγή: arcadiaportal.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ