ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνησαν δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στο Ιόνιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:33:00 π.μ. | |
Ξεκίνησαν δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στο Ιόνιο
Πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις των υδροπλάνων στον ελλαδικό χώρο, με αφετηρία το λιμάνι της Κέρκυρας. Το σκάφος Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων, έκανε τις πρώτες δοκιμαστικές του πτήσεις στον ουρανό του Ιονίου, με αλλεπάλληλες προσθαλασσώσεις και αποθαλασσώσεις από τον λιμένα της Κέρκυρας και προορισμούς τους Παξούς και τα διαπόντια νησιά.

Η υλοποίηση του προγράμματος των δοκιμαστικών πτήσεων ξεκίνησε από τον φορέα διαχείρισης των υδατοδρομίων Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ σε συνεργασία με την εταιρεία K2 Smart Jets και τους ιαπωνικούς ομίλους Setouchi Holdings και Mitsui & Co και μετά την εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της αμερικανικής κατασκευαστικής εταιρείας υδροπλάνων τύπου Quest.

Έως σήμερα, μετά την ψήφιση του Νόμου 4146/13, η εταιρεία Ελληνικά Υδατοδρόμια ΑΕ έχει ολοκληρώσει την αδειοδότηση των τριών πρώτων υδατοδρόμιων στην Ελλάδα. Πρόκειται για εκείνα στην Κέρκυρα, τους Παξούς και την Πάτρα. Επιπλέον, έχει αναλάβει την αδειοδότηση 34 ακόμη υδατοδρομίων σε διάφορες νησιωτικές και παράκτιες περιοχές στο Ιόνιο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τον Αργοσαρωνικό, την Πελοπόννησο και την Αττική.

Στόχος, πάντως, της εταιρείας είναι την άνοιξη να ξεκινήσουν από την Κέρκυρα και τα τακτά δρομολόγια, αρχικά με δύο υδροπλάνα, ένα δεκαθέσιο και ένα 19θέσιο, ενώ όπως προβλέπει το σχέδιο της εταιρείας, στην πλήρη του επέκτασή του, ο αριθμός των υδροπλάνων μπορεί να φτάσει και τα 20 σκάφη.

Πηγή: topontiki.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ