ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η "Ευρυδίκη" έφυγε, ο "Ζήνωνας" έρχεται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:34:00 μ.μ. |
Η "Ευρυδίκη" έφυγε, ο "Ζήνωνας" έρχεται
 Πρόκειται για έναν μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά που θα επισκεφτεί την Ελλάδα από απόψε το βράδυ. 

Αποκαλυπτικός είναι για την εμφάνιση στη χώρα μας του ''Ζήνωνα'' ο καθηγητής Μετεωρολογίας Μιχάλης Σιούτας, ο οποίος δίνει τα κύρια χαρακτηριστικά του στο newpost.gr, υπογραμμίζοντας ότι ήδη έχει αρχίσει να ''χτυπά'' σε χαμηλή ένταση σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, τα βασικά στοιχεία αυτού του κυκλώνα είναι οι ισχυροί άνεμοι, που θα ξεκινούν από 8 και μπορεί να φτάσουν και τα 10 μποφόρ τοπικά, αλλά και πολύ δυνατές βροχές. Οι περιοχές που κυρίως θα επηρεαστούν είναι η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο: Αυτό σημαίνει ότι σε επιφυλακή θα πρέπει να είναι η Ήπειρος, η Δυτική Πελοπόννησος και η Δυτική Στερεά Ελλάδα.

Ο ίδιος εξηγεί το πως θα χτυπήσει το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο: «Πρόκειται για μια νέφωση που δημιουργείται, με το μάτι του κυκλώνα να έχει την ίδια μορφή όπως οι τυφώνες που εκδηλώνονται στο Βόρειο Ατλαντικό. Εννοείται, βέβαια, πως στη χώρα μας δεν έχει την ίδια ένταση όπως στον Ατλαντικό, αλλά θα εκδηλωθεί σε πολύ μικρότερη κλίμακα».

Σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις, ο εν λόγω κυκλώνας έχει, ήδη, ξεκινήσει να επιδρά από τώρα, θα έχει ιδιαίτερη ένταση αύριο Σάββατο, ενώ αναμένεται να εξασθενήσει την Κυριακή.

Ωστόσο, ο καιρός δεν θα πάψει να μας απασχολεί έντονα και την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο θα εκδηλωθεί με κρύο, καθώς θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας 7-8 βαθμούς σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.

Ένας στρόβιλος μεγέθους ίσος με την Πελοπόννησο που αναμένεται να προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας ​με ισχυρές βροχοπτώσεις και ανέμους.

Κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, και συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.

Όπως σημειώνει το meteo.gr οι «medicanes» ή αλλιώς μεσογειακοί τροπικοί κυκλώνες είναι ένα σπάνιο φαινόμενο που παρατηρήθηκε εδώ και μερικές δεκαετίες στη Μεσόγειο και ακόμη βρίσκεται υπό μελέτη. Οι κυκλώνες αυτοί – οι οποίοι, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, μπορεί να προϋπήρχαν, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τη δεκαετία του 1980 και μετά χάρη στην ανάπτυξη των δορυφόρων – διχάζουν τους επιστήμονες.

Της Μαρίας Μπακοπούλου
Πηγή: newpost.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ