ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Σταθάκης: Δημιουργούνται άλλες δυο ή τρεις ΔΕΗ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 μ.μ. |
Σταθάκης: Δημιουργούνται άλλες δυο ή τρεις ΔΕΗ
 Δημιουργία δεύτερου ή και τρίτου ενεργειακού πόλου μετά τη ΔΕΗ βλέπει η κυβέρνηση με την πώληση λιγνιτικών μονάδων. Την επισήμανση αυτή έκανε ο υπουργός ΠΕΝ Γιωργος Σταθάκης στη διάρκεια ομιλίας του στο 22ο συνέδριο του ΙΕΝΕ με θέμα «Ενέργεια και Ανάπτυξη».


Ο κ Σταθάκης αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των μονάδων είναι σε εξέλιξη. Υποστήριξε ότι η αποεπενδυση της εταιρίας από τον λιγνίτη θα οδηγήσει σε δημιουργία δεύτερου ή και τρίτου ενεργειακού πόλου, υπαινισσόμενος το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς και τη δραστηριοποίηση στην αγορά παικτών οι οποίοι επίσης θα έχουν λιγνιτικες μονάδες ανοίγοντας έτσι την παραγωγή.

Ως προς την τύχη της ΔΕΗ μετά τη μείωση της θέσης στο λιγνίτη καθώς και στην αγορά ηλεκτρισμού, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίζει να στηρίζει τη δημόσια επιχείρηση προκειμένου να μετασχηματιστεί σε εταιρία πολλαπλών ενεργειακών πηγών.

Χρηματιστήριο Ενέργειας

Κατά τα αλλά ο υπουργός ΠΕΝ επανέλαβε πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει θεσπιστεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας το οποίο θα περιλαμβάνει και τις τέσσερις επιμέρους αγορές (ενδοημερησια, προθεσμιακή, προημερησια και εξισορρόπησης).

Ο κ Σταθάκης επιμένει επίσης ότι η Ελλάδα το 2018 θα εισαγάγει το target model.

Επίσης σύμφωνα με τον ίδιο την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες ανοίγοντας ένα ακόμη πεδίο προσέλκυσης επενδύσεων ιδίως στις ΑΠΕ.

Τέλος ο ίδιος εκτίμησε ότι μέχρι τον Μάρτιο το ΥΠΕΝ θα έχει ολοκληρώσει το ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας ενόψει και των σχετικών ευρωπαϊκών απαιτήσεων για την υλοποίηση των στόχων του λεγόμενου χειμερινού πακέτου.

Πηγή: kerdos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ