ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Περιμένουν ακόμη δασκάλους στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:22:00 π.μ. | |
Περιμένουν ακόμη δασκάλους στην Αργολίδα
Του Αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Αργολίδας
Αντ. Ντέμου

Τα λειτουργικά κενά στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αργολίδας - αν και βρισκόμαστε στα μέσα του Νοεμβρίου- δεν έχουν καλυφθεί και τα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων σε όλο το νομό δεν επιλύονται.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογη αναστάτωση στους εκπαιδευτικούς και πλήττει σοβαρά την προοπτική του Ολοήμερου σχολείου που έχει δεχτεί το σοβαρότερο πλήγμα. Επίσης οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων όπως Αγλλικών και Πληροφορικής έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στο πρωινό πρόγραμμα των πολλών σχολικών μονάδων.

Είναι λοιπόν άμεση ανάγκη να καλυφθούν με αναπληρωτές συναδέλφους τα λειτουργικά κενά από το Υπουργείο Παιδείας που, ενώ τα γνωρίζει αδιαφορεί προκλητικά και δεν τα καλύπτει.

Τα κενά που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στις σχολικές μονάδες της Αργολίδας είναι:

• 3εκπαιδευτικοί ΠΕ06(Δ.Σ. Λυρκείας:14 ώρες, Δ.Σ. Κεφαλαρίου:6ώρες, Δ.Σ. Κιβερίου:7 ώρες, Δ.Σ. Κοιλάδας:14 ώρες, 1ο Δ.Σ. Κρανιδίου:6 ώρες, Δ.Σ. Ερμιόνης:5 ώρες .ΣΥΝΟΛΟ :52 ώρες.

• 3 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ08(Δ.Σ. 2ο -3ο Δ.Σ . Άργους ολικά και μερικώς στα Δ.Σ. Ερμιόνης και Κοιλάδας. Από την έλλειψη των εκπ/κών αυτών που αντικαθίστανται αυτή τη στιγμή με εκπ/κούς ΠΕ70(δασκάλους), δεν λειτουργούν τα Ολοήμερα τμήματα στο Δ.Σ. 2ο και 3ο Άργους.)

• 1 εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ60(Νηπιαγωγείο Κοιλάδας-Ολοήμερο Τμήμα)

• 3εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ70: ένας εκπ/κός για το Δ.Σ. Άνω Ιρίων,ένας εκπ/κός για το Δ.Σ. Ηλιοκάστρου(από την αρχή της σχολικής χρονιάς τα σχολεία αυτά λειτουργούν ως 2θέσια ενώ βάσει αριθμού μαθητών πρέπει να λειτουργούν ως 3θέσια),και 1 ένας εκπ/κός για το 4ο Δ.Σ. Άργους στη θέση της εκπ/κού που αποσπάστηκε στις σχολικές μονάδες της Αιγύπτου. Ακόμα στο 4ο Δ.Σ. Άργους θα απαιτηθεί και δεύτερη πίστωση εκπ/κού ΠΕ70,διότι αποχωρεί με άδεια κύησης αναπληρώτρια εκπ/κός.

• 6 εκπ/κοί κλάδουΠΕ70(για ολοήμερα προγράμματα ολιγοθεσίων δημοτικών σχολείων:Δ.Σ. Άνω Ιρίων, Δ.Σ. Αραχναίου, Δ.Σ. Αγριλίτσας, Δ.Σ. Λιμνών, Δ.Σ. Νέας Επιδαύρου, Δ.Σ. Ηλιοκάστρου.)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ