ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει... στο Δον Κιχώτη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:11:00 μ.μ. |
Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας ταξιδεύει... στο Δον Κιχώτη

Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας ταξιδεύει στην Αργολίδα… 

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στον Ανοιχτό Κοινωνικό Χώρο «Δον Κιχώτης», (Γρ. Καλαμαρά 4), θα προβληθούν 16 βραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους που συμμετείχαν στο 41ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας και 23ο Διεθνές Φεστιβάλ, το οποίο διεξήχθη τον Σεπτέμβριο.

Είναι η τρίτη συνεχής χρονιά που ο Δον Κιχώτης φιλοξενεί τις βραβευμένες ταινίες του διεθνούς φήμης Φεστιβάλ και πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους σινεφίλ την περιοχής να τις παρακολουθήσουν.

Η είσοδος (όπως πάντα στο «Δον Κιχώτη») είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το φεστιβάλ Δράμας:

Ιδρύθηκε το 1978 και από το 1996 είναι Δημοτική Επιχείρηση που έχει τους ακόλουθους σκοπούς:

· Την προαγωγή και διάδοση της τέχνης του κινηματογράφου και ειδικότερα της ταινίας μικρού μήκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

· Tην ανάπτυξη του πνεύματος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κινηματογραφιστών απ’ όλες τις χώρες του κόσμου.

· Την διοργάνωση το μήνα Σεπτέμβριο κάθε χρόνο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους και Διεθνές κάθε χρόνο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

· Τη διοργάνωση προβολών ελληνικών και ξένων μικρού μήκους ταινιών, κινηματογραφικών αφιερωμάτων, σχετικών σεμιναρίων, συνεδρίων, διαλέξεων, συζητήσεων, εκθέσεων μουσικών συναυλιών ,θεατρικών παραστάσεων κάθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στην Δράμα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

· Τη συνεργασία με ομοειδείς φορείς στην Ελλάδα και διεθνώς για την ενθάρρυνση και ανάπτυξη της ταινίας μικρού μήκους.

Η συμμετοχή, φέτος, ξεπέρασε ακόμα και το περσυνό ρεκόρ των 209 αιτήσεων: 224 ταινίες μικρού μήκους υποβλήθηκαν για το φετινό φεστιβάλ, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και σε πείσμα κάθε δυσκολίας.

Το γεγονός αυτό φανερώνει την αποφασιστικότητα των νέων σκηνοθετών να κάνουν σινεμά εδώ και τώρα, ακόμα και με λιγοστά μέσα. Το Φεστιβάλ Δράμας, αναδείκνύει τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα εν τη γενέσει τους, και βρίσκεται πάντα αρωγός και υποστηρικτής της μικρού μήκους ταινίας. 

Τις ημέρες των προβολών θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ