Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:02:00 μ.μ. |
Τίμησαν την επέτειο της Εθνικής Αντίστασης στο Ναύπλιο
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.
Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.
Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης έγινε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 με επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και καταθέσεις στεφανιών στο Μνημείο πεσόντων.
Παρόντες στον εορτασμό ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος Α. Χειβιδόπουλο, οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, Γ.Γκιόλας και Γ. Μανιάτης, ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, οι Στρατιωτικές, Λιμενικές και Αστυνομικές αρχές, καθώς και Σύλλογοι αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ