Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζουν την αποχή η συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:44:00 μ.μ. |
Συνεχίζουν την αποχή η συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου
 Συνεχίζουν την αποχή από τους Πλειστηριασμούς οι Συμβολαιογράφοι των Νομών Αργολίδος, Μεσσηνίας και Τρίπολης (Υπάγονται στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Ναυπλίου)».

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του Συλλόγου Παναγιώτη Δουμουλάκη στην ΕΡΤ Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη, μετά την απόφαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και η εισήγηση του προεδρείου θα είναι να ανασταλεί η αποχή από τους πλειστηριασμούς και να συμμετάσχουν οι συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου στο μητρώο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Στην πρόταση θα συμπεριληφθεί η υποσημείωση πως οι συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου δε θα συμμετάσχουν σε πλειστηριασμούς στους οποίους τα ακίνητα θα κοστολογούνται κάτω από 300.000 ευρώ.

Εξάλλου, ο κ. Δουμουλάκης διευκρίνισε πως οι συμβολαιογράφοι καλούνται να εφαρμόσουν αποφάσεις δικαστηρίων, ενώ υπήρξαν έντονες πιέσεις από την κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί. «Κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν σημαντικές αρμοδιότητες των συμβολαιογράφων να δίνονται σε άλλες επαγγελματικές ομάδες όπως δικηγόροι. Αυτό συνιστά τακτική πίεσης προς τον κλάδο μας», δήλωσε ο κ. Δουμουλάκης.

Πηγή: ert.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ