ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Στους αμπελώνες Κορωνιώτη ο Γιάννης Γκιόλας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:34:00 μ.μ. |
Στους αμπελώνες Κορωνιώτη ο Γιάννης Γκιόλας
Στις 12 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού που πραγματοποιείται από το 2009, τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου με τη συμμετοχή οινοποιείων που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) ή σε οινοτουριστικά δίκτυα.

Εκατοντάδες οινοποιεία στην Ευρώπη (Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ιταλία) θα είναι φέτος ανοιχτά για ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές στο ευρύ κοινό.

Η Νεμέα, ένας υποσχόμενος οινοτουριστικός προορισμός, συμμετέχει στην διάδοση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Οινοτουρισμού με πολλά οινοποιεία να ανοίγουν την πόρτα τους στους επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την οινοκουλτούρα της περιοχής.

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 –Eυρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού επίσκεψη στο οινοποιείο Κορωνιώτη.

Το οινοποιείο Κορωνιώτη είναι μιά μικρή οικογενειακή επιχείρηση – οινοποιείο boutique- που παράγει περιορισμένες ποσότητες οίνου γιά την απόλαυση του απαιτητικού καταναλωτή.

Το οινοποιείο βρίσκεται στην βορειανατολική Πελοπόννησο στην περιοχή Πανόραμα. Είναι στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα στις αμπελουργικές ζώνες, Νεμέας και Μαντινείας, σε μιά μοναδική τοποθεσία που περιβάλλεται απο την ανασκαφή των Μυκηνών, τον Αργολικό κόλπο και το κάστρο του Αργους.

Ο Κυριάκος Κορωνώτης ως ιδιοκτήτης και οινοποιός, δημιουργεί κρασιά με στόχο τον χαρακτήρα, την τυπικότητα και το αυθεντικό στυλ. Κρασιά που χαρακτηρίζονται από βάθος, πυκνότητα, φρούτο και ένταση στο άρωμα. Καλοδομημένα και ισορροπημένα.

Η οινοποιία Κορωνιώτη δημιουργεί συνεχώς ενα όνομα ποιοτικού παραγωγού που έχει αναγνωριστεί από εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού.

Ο Κυριάκος Κορωνιώτης γεννήθηκε στο Αργος το 1958. Σπούδασε στην Αγγλία και την Ολλλανδία όπου και απέκτησε Master of Sciense χημικού μηχανικού. Εργάστηκε για αρκετά ακόμα χρόνια

στην Ολλανδία σε διάφορα εργαστήρια, αποκτώντας εμπειρία στον κλάδο των τροφίμων, σε γεωπονικά θέματα, στην οινολογία και την αναλυτική χημεία.

Ως έλληνο-ολλανδός υπήκοος πλέον, επέστρεψε στην Ελλάδα το 1991. Αναδιαρθρώνει τον οικογενειακό αμπελώνα, και εργάζεται σε ιδιόκτητο χημείο.

Σύντομα το ονειρό του γίνεται πραγματικότητα. Παράγει τα πρώτα του κρασιά στο δικό του νεοσύστατο οινοποιείο.

Ο Κυριάκος Κορωνιώτης είναι αφιερωμένος στην ποιότητα και καθοδηγεί προσωπικά την οινοποίηση απο ¨ανοιγμα οφθαλμού¨ και τον τρύγο, έως την εμφιάλωση. Συνδυάζει μοντέρνες τεχνικές και εξοπλισμό με παραδοσιακές δεξιότητες της τέχνης του οινοποιού.

Μερικά τυπικά κρασιά του οινοποιείου είναι: Παλαιωμένη Νεμέα, παλαιωμένο Μerlot, Μοσχοφίλερο , Ασύρτικο-Μalvasia (τo 1300bc) ...

Με οικοδεσπότη την Γιούλα Κορωνιώτη ξεναγηθήκαμε στους αμπελώνες, στους χώρους παραγωγής, και δοκιμάσαμε τα κρασιά του οινοποιείου.

Ευχαριστούμε για το όμορφο απόγευμα πολλές ευχές για καλά κρασιά!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ