ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Έφθασε στην Κρήτη από το Τολό Αργολίδας η εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:36:00 μ.μ. | | | |
Έφθασε στην Κρήτη από το Τολό Αργολίδας η εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων
 Μετά από 187 ολόκληρα χρόνια, η εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων, έφτασε στον τόπο απ΄ όπου είχε φύγει το 1830, τους Αγίους Δέκα, την έδρα του δήμου Γόρτυνας στο νησί της Κρήτης. Μετά από ένα μακρύ ταξίδι από το Τολό της Αργολίδας και τον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, η εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων βρίσκεται από σήμερα στους Αγίους Δέκα καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Θερμή υποδοχή

Την ιερή εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων συνόδεψαν από το Τολό, αντιπροσωπεία Κρητών και την υποδέχτηκαν στο λιμάνι του Ηρακλείου σήμερα το πρωί, φορείς και ιερός κλήρος, παρουσία του Δημάρχου Γόρτυνας κ. Νίκου Σχοιναράκη. 
 Με πομπή η εικόνα έφτασε στους Αγίους Δέκα όπου έχει τοποθετηθεί σε λαικό προσκύνημα στον Ιερό Ναό των Αγίων Δέκα. Να σημειωθεί ότι η εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων, κουβαλάει μια μεγάλη ιστορία που συνδέει τους Αγίους Δέκα και την Κρήτη με το Τολό της Αργολίδας. 
Το 1830 Κρήτες που είχαν εκδιωχθεί , από τον τόπο τους και τους Τούρκους, έφτασαν πρόσφυγες στο Τολό της Αργολίδας. Μαζί τους έφεραν και την εικόνα των Αγίων Δέκα, η οποία σήμερα επέστρεψε στον τόπο απ΄ όπου ξεκίνησε. 
Να σημειωθεί ότι η εικόνα θα παραμείνει για προσκύνηση στον Ιερό Ναό Αγίων Δέκα Μαρτύρων μέχρι και την Κυριακή το απόγευμα ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει στο τόπο απ’ όπου ήρθε. Σήμερα το απόγευμα στις 4 θα τελεστεί Εσπερινός, ενώ αύριο Κυριακή 5 Νοεμβρίου: Αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.

Φώτο: e-mesara.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ