ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Ο Πασχάλης Τσαρούχας παρουσίασε στο Ναύπλιο το νέο του βιβλίο «Και να σκεφτείς είχαμε σχεδόν νικήσει» (ηχητικό)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:10:00 μ.μ. | |
Ο Πασχάλης Τσαρούχας παρουσιάσει στο Ναύπλιο το νέο του βιβλίο «Και να σκεφτείς είχαμε σχεδόν νικήσει» (ηχητικό)
 Ο Πασχάλης Τσαρούχας βρέθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 στο Ναύπλιο και στο cafe «Σοκάκι», για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου, «Και να σκεφτείς είχαμε σχεδόν νικήσει», από τις εκδόσεις Όστρια, το οποίο υπογράφει με το πραγματικό του όνομα, Πασχάλης Παπατσαρούχας.


Την παρουσίαση έκαναν η Ευγενία Τζώρτζη ενώ αποσπάσματα από την ερωτική-πολίτικη νουβέλα διάβασε η ηθοποιός Βερόνικα  Ηλιοπούλου.
Το βιβλίο σε ταρακουνά να αντιδράσεις απέναντι στον… ίδιο σου τον εαυτό. «Δούλεψε ρήγματα στο σάπιο κύκλο. Χτίσε εσύ τον κόσμο που ονειρεύεσαι». «Να σκέφτεσαι. Να δρας. Να αντιδράς. Να υπάρχεις».
Μία δραματική ερωτική ιστορία, σε μία χώρα που φλέγεται, παρακινεί πρωταγωνιστές και αναγνώστες να κάνουν τον προσωπικό τους αγώνα. Με ποιο τρόπο; Ο συγγραφέας προτείνει τη δική του εναλλακτική μέσα από το βιβλίο: Με Αγάπη, Συνείδηση, Αλληλεγγύη, Εργατικότητα, Δημιουργία, Μωρά.
Πολλά μηνύματα, πολλά ερεθίσματα, πολλές προτροπές… πολλά όλα σε μία νουβέλα μόλις 165 σελίδων. Όταν ξεκινάς να διαβάζεις το βιβλίο του Πασχάλη, δεν σταματάς μέχρι να φτάσεις στην τελευταία λέξη. Σε κρατά εκεί, σε κάθε σελίδα, σε κάθε φράση. Σε κάνει θεατή σε μία κινηματογραφική ταινία, όπου εκτός από τα λόγια, ακούς τη μουσική, τους ήχους του δρόμου, τις καρδιές που χτυπούν, τη μηχανή του πρωταγωνιστή που ανάβει.
Και όταν φτάνεις στο τέλος, το αίσθημα που νιώθεις είναι σαν να θέλεις να αποχαιρετήσεις τον παλιό σου βολεμένο εαυτό και να υποδεχτείς εκείνον που νιώθει δυνατός και έτοιμος για την ανατροπή, παντού. Θα το κάνεις όμως;
Για τον Πασχάλη Τσαρούχα δεν χρειάζεται να πω πολλά. Ο καθένας εξάλλου έχει τη δική του εικόνα για εκείνον μέσα – κυρίως – από την καλλιτεχνική του πορεία. Ξέρω όμως, από το λίγο που τον γνωρίζω, ένα μόνο: Σε ό,τι κάνει, καταθέτει την ψυχή του. Κι αυτό για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι αληθινός. Σε όλα.

Το βιβλίο του, έχει ήδη φύγει από τα χέρια του και «ταξιδεύει» ανά την Ελλάδα. Εκείνος όμως είναι εδώ, παρών και μίλησε για την ανάγκη που τον οδήγησε να γράψει αυτό το βιβλίο στον συνάδελφο Γιάννη Γαλανόπουλο για την ΕΡΤ Τρίπολης.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό απόσπασμα:

Πηγή: dionolymposguide.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ