Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Καρχαρίες έφαγαν μετανάστες κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:48:00 μ.μ. |
Τραγωδία στη Μεσόγειο: Καρχαρίες έφαγαν μετανάστες κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης
 Το ταξίδι προς μια καλύτερη ζωή κατέληξε στην κόλαση για 31 μετανάστες, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο στα σαγόνια καρχαριών στη Μεσόγειο.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία, η τραγωδία συνέβη όταν η βάρκα η οποία τους μετέφερε από την Αφρική στην Ιταλία, αναποδογύρισε στα νερά της Λιβύης.


Η ακτοφυλακή που έσπευσε στο σημείο, πρόλαβε να σώσει τους 200 αλλά τουλάχιστον 31 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, ανάμεσά τους 18 γυναίκες και παιδιά, την ώρα που 40 άτομα αγνοούνται ακόμη.

Σύμφωνα με τις Αρχές τις Λιβύης, τη στιγμή που τα σκάφη διάσωσης έφτασαν στο σημείο της τραγωδίας, παρατήρησαν μεγάλους μπλε καρχαρίες να κολυμπούν γύρω από την αναποδογυρισμένη βάρκα των μεταναστών.

«Περίπου 44 άτομα κρατιόντουσαν από την αναποδογυρισμένη βάρκα τα οποία και σώσαμε. Υπήρχαν όμως πολλά πτώματα τριγύρω και 4-5 καρχαρίες που κολυμπούσαν ανάμεσά τους. Ήταν μεγάλοι μπλε καρχαρίες, ένα πολύ επιθετικό είδος. Όταν καταφέραμε να ανασύρουμε τα πτώματα από τη θάλασσα, παρατηρήσαμε πως μερικά από αυτά είχαν δαγκωθεί, επομένως δεν είναι απίθανο μεταξύ των αγνοουμένων κάποιοι να έχουν φαγωθεί από καρχαρίες», δήλωσε ο Nasser al-Ghammoudi, διοικητής της Λιβυκής ακτοφυλακής.

Πηγή: star.gr

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ