ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς της Αργολίδας με τίτλο “Το παραμύθι για το περιβάλλον, την αειφορία και τον πολιτισμό”

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:13:00 π.μ. | |
Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς της Αργολίδας με τίτλο “Το παραμύθι για το περιβάλλον, την αειφορία και τον πολιτισμό”
 Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο υποστήριξης των Εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων, διοργανώνουν διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, με θέμα τις δυνατότητες αξιοποίησης του παραμυθιού στα Εκπαιδευτικά προγράμματα. Στο Σεμινάριο θα γίνει προσπάθεια να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί με το παραμύθι, την πλοκή, την γραφή και τις ιδιαιτερότητες στη μορφή του.


Το σεμινάριο στοχεύει στην ανάδειξη του παραμυθιού ως παιδαγωγικού και διδακτικού εκπαιδευτικού υλικού που συμβάλλει γενικότερα στην ισόρροπη και ολόπλευρη ψυχοσωματική εξέλιξη των μαθητών.

Επιμέρους στόχος του Σεμιναρίου είναι η ολιστική παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση των  πανανθρώπινων αξιών του σεβασμού στη φύση, της ανθρώπινης αλληλεγγύης που αναδύονται μέσα από τα παραμύθια (παραδοσιακά και σύγχρονα).

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με τον ερασιτεχνικό σύλλογο  'Παραμυθούδες του Ναυπλίου'. Το σεμινάριο είναι συνολικής διάρκειας 8 ωρών.
Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου είναι:

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5μ.μ.- 9μ.μ.
-Η διδακτική αξιοποίηση του παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία – Έλενα Παπαρίζου (εκπαιδευτικός ΠΕ70 /συγγραφέας)
-Βιωματικό εργαστήριο: «Ταξιδεύοντας στον ορατό και αόρατο κόσμο των παραμυθιών μέσα από τα παραμύθια» – Σοφία Ασλανίδου, Ντίνα Καλογεροπούλου (Παραμυθούδες Ναυπλίου), Καλλιόπη Καλποδήμου (ΠΕ02 / ΠΕ32), Έλενα Παπαρίζου (ΠΕ70 /Συγγραφέας),
-Παρουσίαση του εργαστηρίου
-Συζήτηση – Σύνθεση - Συμπεράσματα

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 5μ.μ.- 9μ.μ.
 Βιωματικά εργαστήρια
-Α)«Αφήγηση παραδοσιακού  παραμυθιού “Η Κουρέλω” και τα βήματα για να κάνω ένα παραμύθι δικό μου» – Σοφία Ασλανίδου, Ντίνα Καλογεροπούλου (Παραμυθούδες Ναυπλίου), Καλλιόπη Καλποδήμου (ΠΕ02/ΠΕ32),Μιχάλης Τετώρος (ΠΕ16)
-Β) Ανάδυση των χαρακτήρων και των διεργασιών ενός παραμυθιού, δημιουργική σύνθεση και γραφή – Άλκηστις Κοντογιάννη, Καθηγήτρια  ΜΠΣ Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
-Παρουσίαση των εργαστηρίων
-Συζήτηση – Σύνθεση - Συμπεράσματα

Μετά το τέλος του διήμερου σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Διήμερο Σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την Αίτηση Συμμετοχής στην διεύθυνση: https://goo.gl/forms/F1qIhJAj3lTJKeNZ2. Προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος και συμπλήρωσης της φόρμας: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου  2017.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το Ιστoλόγιο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας (http://blogs.sch.gr/grsddarg/)

Ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Ιωάννης Γιατράκος          
Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας

Ελένη Μάρα       



ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ