ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Γρήγορο internet σε απομακρυσμένες περιοχές και της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:31:00 π.μ. | |
Γρήγορο internet σε απομακρυσμένες περιοχές και της Αργολίδας
Οπτικές ίνες σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες θα παρέχουν ευρυζωνικές υπηρεσίες σε 323.000 κατοίκους, προσφέρει το έργο του Rural Broadband, που ολοκληρώθηκε σε βόρεια και νότια Ελλάδα. Το έργο, ευθύνης του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ολοκλήρωσε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος ο ΟΤΕ.


Σύμφωνα με το sepe.gr για τις ανάγκες του έργου, ο ΟΤΕ προχώρησε στην εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών μήκους 12.000 χιλιομέτρων σε 2.260 απομακρυσμένες περιοχές της βόρειας και της νότιας Ελλάδας. Πλέον 323.000 κάτοικοι σε αγροτικές, ορεινές και νησιωτικές περιοχές, έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες VDSL με ταχύτητες έως 50Mbps.

Ο ΟΤΕ, μέσω των εταιρειών OTE RURAL North και OTE RURAL South, έχει ξεκινήσει τη χονδρική εμπορική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών στους παρόχους λιανικής σε 1.565 οικισμούς, που εξυπηρετούν περισσότερους από 257.000 κατοίκους.

Από το σύνολο των 2.260 οικισμών, που ανέλαβε ο όμιλος ΟΤΕ στο πλαίσιο του έργου Rural Broadband, οι 810 οικισμοί με πληθυσμό 162.000 βρίσκονται σε 19 νομούς της βόρειας Ελλάδας, και συγκεκριμένα στους Νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Οι υπόλοιποι 1.450 με πληθυσμό 161.000 βρίσκονται σε 17 Νομούς της νότιας Ελλάδας, στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδος, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Δωδεκανήσου και Βοιωτίας.

Το έργο

Το έργο Rural Broadband σχεδίασε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείω, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους.

“Η εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στις αγροτικές περιοχές θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την τοπική ανταγωνιστικότητα”, σχολίασε ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Νίκος Παππάς.

“Ο Όμιλος ΟΤΕ, με τις επενδύσεις και τα μεγάλα έργα τεχνολογίας που υλοποιεί σε όλη την Ελλάδα, δημιουργεί τις υποδομές για την ψηφιακή ανάπτυξη. Το έργο Rural Broadband είναι παράδειγμα επιτυχημένης Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα”, σημείωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Πηγή: reporter.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ