ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

John Deree 6×4: Αυτό το πυροσβεστικό όχημα χρειάζεται για την παλιά πόλη του Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:17:00 π.μ. | |
John Deree 6×4: Αυτό το πυροσβεστικό όχημα χρειάζεται για την παλιά πόλη του Ναυπλίου (βίντεο)
 Μια σημαντική ενίσχυση, που έχει λύσει σε μεγάλο βαθμό τα χέρια των πυροσβεστών της Κέρκυρας, λόγω των καντουνιών, έχει Πυροσβεστική υπηρεσία της Κέρκυρας που εδώ και τρία χρόνια μετά από αίτημα των υπηρεσιών του νησιού έχει στην διάθεσή της ένα όχημα ειδικών χρήσεων τύπου John Deree 6×4.



Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κέρκυρας προκειμένου να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της παλιάς πόλης, όπως οι πολύ στενοί δρόμοι (καντούνια) και τα πολυώροφα κτίρια, ζήτησε από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος (Α.Π.Σ.) να της διατεθεί ένα μικρών διαστάσεων βοηθητικό πυροσβεστικό όχημα. Το Α.Π.Σ. ανταποκρίθηκε και διέθεσε το ΠΣ 3336, ένα όχημα ειδικών χρήσεων τύπου JOHN DEERE 6×4.

Το όχημα παρελήφθη χωρίς κανένα εξοπλισμό και σε αυτό πραγματοποιήθηκαν εργασίες ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί επιχειρησιακά.  Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε επιπλέον πάτωμα στην καρότσα για μεταφορά εξοπλισμού, τέντα για την προστασία του εξοπλισμού και του πληρώματος, φάρος και σειρήνα, ζώνες ασφαλείας, roll bar και φώτα πορείας.
Επίσης το όχημα εξοπλίστηκε με φορητή αντλία, σωλήνες και εξαρτήματα πυρόσβεσης, αναπνευστικές συσκευές και φορητό πυροσβεστήρα, ενώ στην καρότσα του υπάρχουν κατάλληλα τοποθετημένοι σωλήνες πυρόσβεσης 62 χιλ. για να συνδέεται αυτόματα σε ένα από τα σαράντα (40) περίπου υδροστόμια που υπάρχουν.
Έτσι το εν λόγω όχημα μπορεί να κινηθεί και να επιχειρήσει εντός της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, μεταφέροντας γρήγορα πυροσβεστικό προσωπικό και εξοπλισμό, σε σημεία που τα συνήθη πυροσβεστικά οχήματα δε μπορούν.
Αυτό λοιπόν το όχημα θα έπρεπε να διαθέτει και η Πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπλίου για την παλιά πόλη του Ναυπλίου όπου οι στενοί δρόμοι και τα παλιά σοκάκια δεν επιτρέπουν στα μεγάλα οχήματα της πυροσβεστικής να επιχειρήσουν σε μεγάλο τμήμα του παλιού Ναυπλίου.  Ακόμα και αν δεν μπορέσει να το προμηθευτεί μέσω του Αρχηγείου το συγκεκριμένο όχημα θα πρέπει ο Δήμος να το προμηθευτεί και να το παραχωρήσει στην πυροσβεστική!

Δείτε το Deree 6×4 στην πράξη στα καντούνια της Κερκυρας και θα καταλάβετε πόσο σημαντικό θα είναι ένα τέτοιο όχημα για την πόλη του Ναυπλίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ