ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Το 1ο Λύκειο Άργους δημιούργησε Κινηματογραφική Λέσχη

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:11:00 π.μ. |
Το 1ο Λύκειο Άργους δημιούργησε Κινηματογραφική Λέσχη
H κινηματογραφική λέσχη του 1ου Λυκείου Άργους θα ξεκινήσει στις 3 Δεκεμβρίου, ώρα 7.30, με τη προβολή της ταινίας «Το Βασίλειο των Ουρανών» ένα καλογυρισμένο υπερθέαμα, αρκετά κοντά στην ιστορική αλήθεια.

Η απόφαση για την Κινηματογραφική Λέσχη πάρθηκε μετά την επιθυμία μαθητών του σχολείου μας και φυσικά την συναίνεση του Συλλόγου Διδασκόντων και του Συλλόγου Γονέων, να δημιουργηθεί και να λειτουργεί σαν μέσο ψυχαγωγίας, μιας και υπάρχουν οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα εποπτικά μέσα.

Στόχος μας η προώθηση κινηματογραφικής παιδείας που πέρα από μια δυνητική επαγγελματική κατεύθυνση, είναι ένας δίαυλος χαρούμενης γνώσης (Νίτσε) που λειτουργεί ως κανάλι διάδοσης πολιτιστικών, ιδεολογικών, ιστορικών, κοινωνικών ιδεών και ρευμάτων, η πρόσληψη των οποίων μπορεί να προσφέρει αισθητική και κοινωνική αυτάρκεια στο μαθητή, προκειμένου να είναι σε θέση να κατανοήσει τον κόσμο γύρω του. Γιατί σχολείο δεν είναι μόνο μάθημα, διάβασμα για εξέταση και έλεγχος επίδοσης.

Σχολείο σημαίνει να διευρύνω τον “ ορίζοντα αναμονής” και μέσα απ’ τα ερεθίσματα να γίνομαι καλύτερος, να νιώθω, να φαντάζομαι, να σκέφτομαι και να θυμάμαι. Η κάθε ταινία είναι θα είναι σαν ένα βιβλίο, θα προτείνει οπτική στάση. Κατά συνέπεια ο μαθητής απορρίπτοντας ή αφομοιώνοντας την ταινία, θα δημιουργεί πνευματικά κριτήρια, θα θέτει προτεραιότητες και θα αναπτύσσει στάση ζωής.Και στην τελική γιατί όχι; Βραδιές κινηματογράφου στο σχολείο. Σκοπός αποτελεί η απομυθοποίηση του σχολείου. Να καταλάβει ο μαθητής ότι δεν είναι στείρο, στεγνό, ξερό μάθημα.
Το σχολείο είναι ανοιχτή κοινωνία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ