Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Εντυπωσιακή επίδειξη από τη διμοιρία επιδείξεων στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:02:00 π.μ. |
Εντυπωσιακή επίδειξη από τη διμοιρία επιδείξεων στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Τρίπολη (βίντεο)
Η 24 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειανατολικά της Τρίπολης, σε υψόμετρο 644 μέτρα, συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 1973 και υπάγεται στη Διοίκηση Αεροπορικής Εκπαίδευσης


Αποστολή της Μονάδας είναι η παροχή βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης στους νεοσύλλεκτους του ΣΞ και της ΠΑ, καθώς και στους ΕΠΟΠ της ΠΑ. Επιπλέον, στη Μονάδα παρέχεται εκπαίδευση ειδικότητας σε στελέχη και στρατευσίμους ειδικότητας Αμύνης Αεροδρομίων.
Ιστορία

Η ιστορία της Μονάδας αρχίζει από την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, όπου το 1946 συγκροτήθηκε για πρώτη φορά το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (Ν/Σ) Σμηνιτών. Τον ίδιο χρόνο μεταφέρθηκε στον Άραξο, για να λάβει λίγο αργότερα τη σημερινή ονομασία.
Από τον Άραξο η Μονάδα μεταφέρθηκε στην Τρίπολη, στη σημερινή της θέση, τον Αύγουστο του 1973.

Τον Νοέμβριο του 2012, η Μονάδα λειτούργησε ως διακλαδικό κέντρο κατάταξης και εκπαίδευσης Ν/Σ οπλιτών και των τριών κλάδων των ενόπλων Δυνάμεων.

Από τον Ιούλιο του 2014 έως και σήμερα, μετά την αποχώρηση του ΠΝ, η Μονάδα κατατάσσει και εκπαιδεύει Ν/Σ οπλίτες του ΣΞ και της ΠΑ.

Έμβλημα της μονάδας

«Tοις Nόμοις πείθου»


(Nα υπακούεις, να δέχεσαι τους νόμους)

(Ισοκράτης προς Δημόνικο, δ 16)

Tούς μέν θεούς φοβού, τούς δέ γονείς τίμα, τούς δε φίλους αισχύνου, τοις δέ Nόμοις πείθου.


Ο Iσοκράτης (436-338 π.X.), απευθύνοντας παραινέσεις στο Δημόνικο, γιο πιθανώς του φίλου του Iππονίκου, τυράννου των Kιτιέων της Pόδου περί τό 394 π.X., λέει:

Tους μεν θεούς νά φοβάσαι, τους γονείς να τιμάς, τους φίλους να σέβεσαι και τους Nόμους να υπακούς.
(Bιβλιοθ. Παπύρου, αρ. 150, μετάφρ. K.Θ. Αραπόπουλου.)

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 η διμοιρία επιδείξεων κατάφερε να βγάλει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρόγραμμα επίδειξης το οποίο φαίνεται στο παρακάνω βίντεο:
Πηγή: pna.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ