ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Αγιασμός στον ανακαινισμένο ιστορικό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | | | | |
 Επαναλειτούργησε και πάλι μετά από την ανακαίνιση του ο Ιστορικός ναός του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη του Ναυπλίου την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017.

Ο ιστορικός ναός είχε υποστεί μεγάλες φθορές με το πέρασμα του χρόνου. Στην είσοδο του ναού το 1831 σκοτώθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας. Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε εξολοκλήρου με δικά του έξοδα ο Δήμος Ναυπλιέων με την επίβλεψη της διεύθυνσης εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδος.
Κατά την επαναλειτουργία του ναού τελέσθηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο . Μετά το πέρας τον Αγιασμού ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τις χορωδίες "Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι", το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο "Συμφωνία" Ναυπλίου και τη Χορωδία Ιεροψαλτών Αργολίδας "Ιάκωβος Ναυπλιώτης".
Στην εκδήλωση της επαναλειτουργίας του ναού παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αργολίδος Γιάννης Ανδριανός και Γιάννης Μανιάτης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ,ο θεματική αντιπεριφερειάρχης Ε.Παναγιωτοπούλου, ο Περιφερειακός σύμβουλος Γ.Σαρρής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυπιέων "Ο Παλαμήδης", Θ.Σπαντιδέας, ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, Ιερείς, δημοτικοί σύμβουλοι  και πάρα πολύς κόσμος.
Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε από καρδιάς τον Δήμαρχο Ναυπλίεων Δ.Κωστούρο για την υλοποίηση του έργου, καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο για το αμέριστο ενδιαφέρον του.
Ευχαρίστησε επίσης τον αγιογράφο Χ. Μετασίδη και την ομάδα του για τη συντήρηση και τον καθαρισμό των Αγιογραφιών του ναού, τον εργολάβο Γ. Λαπαθιώτη και όλους όσους βοήθησαν για να δοθεί και πάλι στη λειτουργία ο Ιστορικός αυτός ναός.
Ο Δημαρχος Ναυπλιέων τόνισε πως οι ευχαριστίες ανήκουν σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς η ανακαίνιση του ναού ηταν αίτημα της Ναυπλιακής κοινωνίας καθώς αφορούσε ένα ιστορικό μνημείο της πόλης που είναι συνδεδεμένο μα την νεότερη ιστορία της Ελλάδος καθώς στον ναό αυτό σημειώθηκε η δολοφονια του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ι.Καποδίστρια. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ