ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Πολικές θερμοκρασίες σε ΗΠΑ και Καναδά - Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας στην Ιταλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:58:00 μ.μ. |
Πολικές θερμοκρασίες σε ΗΠΑ και Καναδά - Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας στην Ιταλία
Οι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες, με σφοδρές χιονοπτώσεις και ένα παρατεταμένο κύμα ψύχους εξακολουθούν να πλήττουν τις βόρειες ΗΠΑ και τον Καναδά και οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να παραταθούν μέχρι και το επόμενο έτος.

Η πόλη Ήρι, κοντά στους καταρράκτες του Νιαγάρα, πάνω στην ομώνυμη λίμνη που αποτελεί το "φυσικό σύνορο" των ΗΠΑ με τον Καναδά, πέρασε τα Χριστούγεννα μέσα στο χιόνι: μέσα σε 48 ώρες καλύφθηκε από ένα παχύ στρώμα χιονιού ύψους 1,5 μέτρου. Οι τοπικές αρχές κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην περιοχή προκειμένου να μπορέσουν να επιτάξουν τα αναγκαία βαριά μηχανήματα και να καθαρίσουν τους δρόμους για να αποφευχθούν ατυχήματα.

Ιταλία

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας πλήττει, τις τελευταίες ώρες, μεγάλο μέρος της ιταλικής χερσονήσου.

Ισχυρές νεροποντές, με στρώματα πάγου που δημιούργησαν σειρά προβλημάτων στις οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις, σημειώθηκαν στις περιφέρειες της Λιγουρίας, Σαρδηνίας, στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης και σε μεγάλο μέρος της βόρειας Ιταλίας.

Στην Ρώμη, εξαιτίας της συνεχούς βροχόπτωσης πλημμύρισαν πολλοί κεντρικοί δρόμοι, όπως και ο χώρος μπροστά στο Κολοσσαίο. Σε κύριες οδικές αρτηρίες που οδηγούν στην Αιώνια Πόλη, όπως είναι οι οδοί Αππία και Φλαμίνια, σημειώθηκε πτώση δέντρων, εξαιτίας και του ισχυρού ανέμου. Οι πυροσβέστες, συνολικά, δέχθηκαν εκατόν σαράντα κλήσεις.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων σε πολλές περιοχές της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη. Στην βορειοανατολική περιφέρεια Τρεντίνο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βενετίας, τέλος, έχει κινητοποιηθεί ο μηχανισμός για την πρόληψη και την αντιμετώπιση χιονοστιβάδων.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ